Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Çavuşoğlu Obama'yı golfe bekliyor

Kaya Palazzo'nun patronu Burak Kaya, G20 Zirvesi'nde Dışişleri eski Bakanı Çavuşoğlu ile ABD Başkanı Obama'nın golf oynayabileceğini belirterek, "Atış gerçekleşirse Türkiye'de golf turizmi ikiye katlar" dedi

Dünya ekonomisinin yüzde 85'ini oluşturan G20 ülkeleri liderlerinin Türkiye yolculuğu bugün başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir gün sonra Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da son denetimleri yaptığı Antalya'da hazırlıklar tamamlandı. Türkiye turizmine 200 milyon euro kazandıracak olan dev etkinlik, sürpriz bir golf turnuvasına da sahne olabilir. Arazisinde 6 bin metrekarelik dev Türkiye Çadırı'nın hazırlandığı Kaya Palazzo Otel'in Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD Başkanı Barack Obama'ya yaptığı 'golf oynama teklifi'ne olumsuz cevap gelmediğini söyledi. Kaya, "Bu yüzden Türkiye Çadırı'nın önüne minik bir golf sahası yaptık. Bir aksilik olmazsa burada 'golf atışı' yapacaklar" dedi. Ünlü turizmci Burak Kaya, bu atışın gerçekleşmesi durumunda Türkiye'de 550 bin olan golf round sayısının (1 round 18 delikli ve 1 oyun demek), 2016'da 1 milyon round'a çıkacağını belirtti. Dünya liderleri, heyetler ve uluslararası basın mensuplarının boş vakitlerini Türkiye Çadırı'nda geçireceğini aktaran Kaya, "Bu çadır Türkiye tanıtımı için ciddi bir fırsat yaratacak. 3D ekranlarda ülkemizin turistik bölgelerini anlatan filmler yayımlanacak. Türk kahvesi, Mevlana Köşesi, ipek dokuma tezgâhları, hat sanatları köşesi gibi alanlarda ülkemizin değerleri anlatılacak" diye konuştu.

BASIN MERKEZİ

Otelin basın merkezi olduğunu hatırlatan Kaya, toplantı salonlarında özel düzenlemelerin yapıldığını ifade etti. Kaya, "Liderler bütün basın toplantılarını burada yapacak. Televizyon kanalları otelin içine kurulan çeşitli mekânlardan canlı yayın yapacak. Otele büyük bir teknik alt yapı yapıldı" ifadelerini kullandı. En az 150 ülkeden basın mensubunun takip edeceği G20 Zirvesi'nde gazeteciler Kaya Palazzo'da konaklayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA