Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

ABD ile dönüşüme girecek

Nef'in patronu Erden Timur, Foldhome konseptini AB D'nin ardından Avrupa'ya da ihraç edecek. Timur, işbirliği için anlaşma imzaladıkları AB D'li Amstar ile kentsel dönüşüm projelerine gireceklerini söyledi

Foldhome (katlanır ev) konseptini oluşturan Nef'in kurucusu Erden Timur 'ihracatçı' oldu. Bina içinde 24 farklı sosyal alan oluşturan, kullan-öde modeliyle rezervasyon yaptırarak buraları kullandırma imkânı sunan Nef kendi oluşturduğu konsepti New York ve Şikago'ya götürüyor. ABD'de 2016'da inşaata başlayacak olan Timur, "Avrupa'da da Frankfurt ve Berlin'le birlikte 5 metropolde proje yapacağız" dedi. İşte Timur'un açıklamaları:

5 yılda Nef nereye geldi?
2010'da Timur Gayrimenkul kuruldu. 2014'te bu şirketin cirosu 1 milyar liraya ulaştı. 2015'te ise ciromuz 3 milyar lira oldu. New York ve Şikago'da proje yapıyoruz, Frankfurt ile Berlin'de de başlıyoruz. Şikago'da Magellan Development ile ortağız. Geçen yıl 3 bin 200 konut sattık, bu yıl 1.5 milyar liraya geliyoruz. Amerika ve Almanya'ya inovasyon satıyor olabilmek çok önemli. Amacımız 5 yıl sonra dünyanın bu konudaki ilk global markası olmak.

Amerika Nef ne oldu?
New York Nef bizim ilk binamız. Orası dünyanın en iyi binası ödülünü aldı. Mimarlar odası ödülünü de alıyor. Sebebi, Nef inovasyon. Binanın inşaatı bir yıl sonra başlayacak. New York'ta ikinci ve üçüncü proje de gelecek. Amerika'ya şimdiye kadar 350 milyon dolar yatırdık.

Foldhome konsepti için buradan ihracat olacak mı?
İlk ürünler Türkiye'den gidecek, çünkü bunların hepsi Nef tasarımı. Yani projenin seramikleri Çanakkale'den gidecek.

500 MİLYON DOLARLIK FONLA İŞBİRLİĞİ

Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile ortak projeler geliştirmek için niyet anlaşması imzaladınız. Nedir bunun içeriği?
Bu anlaşma kapsamında 2 yıl içinde 500 milyon doları bulan projeler geliştirmeyi planlıyoruz. Ortaklık konut, ofis ve karma kullanımlı projelere yönelik olacak. Kentsel ve sanayi dönüşüm projeleri ile de ilgileniyoruz. Anadolu'da şehirler belirledik, ilk etapta üç tane metropol olacak. Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Eskişehir gibi yerlerden üçünde proje yapacağız. Sonra kademe kademe 10 tane metropole gideceğiz. Almanya'da gayrimenkul projesi geliştirmek üzere bu ülkedeki lokal bir gayrimenkul firması ile de işbirliği görüşmelerimiz sonuçlanmak üzere.

İNİSTANBUL 4 GELİYOR

2016'da kaç tane projeniz var?
İnistanbul'da 1.500 konut sattık. 7 Haziran seçimlerinden 10 gün önce lansmana çıktık, ikinci seçim olmadan yaptık bunu. İnistanbul'un önümüzdeki yıl dördüncü projesini çıkaracağız. Bodrum Yalıkavak ve Haliç'te birer projemiz var, Beykoz'da da Boğaz manzaralı 280 dönümlük arazimiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA