Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Rus yerine Hintli turist

Rusya'yla yaşanan gerginlik nedeniyle Türk turizmcilerinin karamsar olmaması gerektiğini belirten Dorak Holding'in sahibi Mustafa Pilav, "Turizm Ruslar ile başlamadı ki, bitsin. 2016'da ülkeye bol bol Çinli ve Hintli turist gelecek" dedi

Son günlerde Türk turizmcilerinin en önemli gündemi Rusya. İki ülke arasında yaşanan gerginlik nedeniyle sektörde birçok kişi "öldük, bittik" açıklamaları yapıyor. Sektörün önemli firmalarından biri olan Dorak Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Pilav ile konuştuk. "Durum nedir?" diye sorduk.

Rusya ile başlayan gerginliği Türk turizmciler abartıyor mu?
Bence abartılıyor. Rus turist sayısı azalacak diye Türkiye'de turizm ölmez. Turizm Ruslar ile başlamadı ki, onlarla bitsin. Karamsar olmak için bir sebep yok. Türkiye geçmişe göre, altyapı tesisleri ve turizm politikalarıyla çok güçlü durumda. Özel sektörün radarını açıp, farklı destinasyon ve segmentlerden turisti nasıl çekeceğine odaklanması lazım. Karamsarlık içinde hayıflanmak yerine hiç beklemeden aksiyona geçilmesi gerek.

Siz Dorak Holding olarak bu konuda ne yapıyorsunuz?
2016'da Türkiye'ye çok farklı ülkelerden, daha fazla turist getireceğiz. Çin ve Hintli turistlere ağırlık vereceğiz.

HERŞEY DEVLETTEN BEKLENMESİN


Bazı ekonomi çevrelerinde tedirginlikten bahsediliyor. Siz 2016 için ne düşünüyorsunuz?
2016 yılı 2015'ten daha pozitif olacak. Kriz zamanlarında hiçbir zaman kabuğumuza çekilmedik. En büyük avantajımız farklı destinasyonlarda çalışmamız. Ülkemizde her şeyi devletten bekleme alışkanlığı var. Buna karşıyız. Özel sektörün mutlaka elini taşın altına koyup, her ortamda büyüme hedefi ve kaliteli hizmet düsturuna sahip olması lazım. Biz bunu yaptık ve başardık.

2015'i holding olarak nasıl geçirdiniz?
350 milyon dolar ciromuz var. Önümüzdeki yıl yüzde 15 büyürüz.

PAMUKKALE HİLTON'A 200 MİLYON TL YATIRIM

2016'dan beklentiniz nedir?
2016'da Kapadokya Marriott'u 150 milyon lira bütçe ile tamamlayıp Pamukkale'de Hilton otelinin inşasına başlamayı hedefliyoruz. Bu iki tesisle İstanbul-Ankara-İzmir ve Antalya dışında da uluslararası marka otellerinin çoğalmasına destek olacağız. Markalar turizm destinasyonlarının tanıtımında çok önemli. Pamukkale'de yapacağımız Hilton, bölgenin ilk ve tek uluslararası marka oteli olacak. 200 milyon lira bütçe ayırdık. Bu arada Kapadokya'da Ürgüp Doubletree By Hilton'u da Mart 2016'da tamamlayıp işletmeye açacağız. Böylece Kapadokya'da mevcut 4 uluslararası marka otel Dorak Holding'e ait olacak. Doubletree By Hilton Avanos, Doubletree By Hilton Ürgüp, Ramada Kapadokya, Marriott Nevsehir.

HİNDİSTAN VE ÇİN'DE LİDERİZ


Japonya'dan sonra şimdi Çin ve Hindistan piyasasına girdiniz. 2016'da Çinli ve Hintli turist sayısı ne olur?
Japonya bizim için çok kıymetli. Halen Japon turistlerin yüzde 75'ini biz getiriyoruz. Çin ve Hindistan'da da market lideriyiz. 2016'da Çin ve Hindistan'da büyük atılımlar yapacağız. Şu an altyapısını hazırlıyoruz.

OCAK 2017'DE NEVŞEHİR'DE MARRİOTT OTELİNİ AÇIYORUZ

Dorak Holding'in son yatırımlarından bahseder misiniz?
Dorak Holding İstanbul, Kapadokya ve Kuşadası'nda 9 otele sahip. En son Kapadokya bölgesinde Ramada Oteli'nin, Nevşehir'de de Dedeman'ın mülkiyetini alarak Marriott ile anlaşma imzaladık. 1 Ocak'ta inşaat başlayacak. Ocak 2017'de Marriott Nevşehir açılacak. Restoran sayımız İstanbul'da 6, Kapadokya bölgesinde 5, Ankara'da bir olmak üzere toplam 12. Kapadokya'da 4 balon şirketine sahibiz. Şu anda 200 büyük otobüs ile hizmet veriyoruz. Buna 2016'da 150 adet daha ilave edeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA