Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Altın ayaklardan milyarlık vuruş

Samuel Eto’o Vakfı, Afrikalı çocuklar yararına dünya futbol yıldızlarını Antalya’ya getiriyor. 16 Temmuz’da oynanacak karşılaşmanın Antalya’da 2 milyar liralık ekonomi yaratması bekleniyor

Antalyasporlu futbolcu Samuel Eto'o, dünyaca ünlü futbol yıldızlarını Türkiye'ye getiriyor. Samuel Eto'o Vakfı'nın 10'uncu kuruluş yılı etkinliği kapsamında aralarında Messi, Neymar, Suarez, Maradona, Eden Hazard, Totti, Michael Essien, Xavi, JayJay Okocha, Pierre Emerick, Aubameyang, Iniesta, Demba Ba, Drogba ve Arda Turan'ın da bulunduğu yıldızlar Türkiye karmasıyla oynayacak. Ülkesi Kamerun'da futbolu bir sosyal entegrasyon aracı olarak kullanıp, çocukların eğitimi, meslek edinmeleri ve gelişimi ile ilgili bir dizi projeye imza atan Eto'o'nun bu etkinliğinin Antalya'da 2 milyarlık ekonomi yaratması bekleniyor. Organizasyonu üstlenecek olan World Tourism Forum'un Başkanı Bulut Bağcı ile etkinliğin detaylarını konuştuk...

ARDA TURAN VE DÜNYA YILDIZLARINDAN SAMUEL ETO'O VAKFI'NA DESTEK

Organizasyon fikri nasıl doğdu?
Eto'o böyle bir organizasyon planladığını anlattı. Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer'le görüştük. Antalyaspor'un 50'nci, vakfın 10'uncu yılı olduğu için karşılaşmanın Antalya'da yapılmasına karar verildi. 33 bin kişilik statta oynanacak karşılaşmanın biletlerini ortalama 300 TL'den satmayı planlıyoruz.

Maç günü için program nedir?
16 Temmuz'da 19:00'da maç var. Tüm futbolcular bir gün Regnum Otel'de konaklayacak, 17'sinde ise ülkemizden ayrılacaklar.

Organizasyonun şehre ekonomik getirisi ne olur?
33 bin kişinin 4 kişilik çekirdek aile olarak geleceklerini varsayıyoruz. 120 bin kişi Belek ve Antalya'da geceliği bin 250 TL'den minimum dört gece konaklayacak. Bu da yaklaşık 2 milyar lira yapıyor. Yeme-içme, taksi, uçak bileti bu rakama dahil değil.

30 bin kişi yurtdışından mı gelecek?
Yabancı ve yerli olarak düşünüyoruz. Şu anda rezervasyonlar sürüyor. İran ve İsrail'den charter gelecek. Almanya, Fransa ve İngiltere'den gelenler var.

CUMHURBAŞKANI'NI BEKLİYORUZ

Türkiye'de yaşayan futbolcular da oynayacak mı?
Tabii, çeşitli kulüplerden futbolcular da oynayacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımını bekliyoruz. Kendisinin de sporcu kimliği var. O kimliğini ülkemizin lideri olarak orada yansıtacağını düşünüyoruz. Onun katılması bizim için bir şereftir. Belediye başkanımız Menderes Türel de katılıyor.

Türkiye'nin reklamının yapılması bakımından beklentiniz nedir?
Maç dünyadaki tüm spor kanallarında canlı yayınlanacak. Yayın haklarını Amerika ve Avrupa'ya verdik, Türkiye ile görüşüyoruz. Ronaldo da gelirse ilk kez Messi ve Ronalda aynı takımda oynayacak. Bu Antalya ve Türkiye için inanılmaz bir reklam fırsatı.

Takımın adı var mı?
Eto'o Cerutti All Stars, bu tarafta ise Turkish Stars. Yurtdışında şu an Türkiye için farklı bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Biz bu organizasyonla böyle bir konumda olan bir ülkede Messi'nin, Neymar'ın ne işi var mesajını veriyoruz.

VAKFIN HEDEFİNDE ÇOCUKLAR VAR

Kamerun başta olmak üzere Batı Afrika'da faaliyet gösteren ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olarak büyüyen Samuel Eto'o Private Foundation, Mart 2006'da kuruldu. Futbol özelinde gerçekleştirilen etkinliklerden elde edilen gelirle çocukların eğitimi ve korunması, meslek edinmeleri, acil durum yardımı sağlanması, eğitime teşvik edilmeleri ve gelişimleri üzerine bir dizi projeler gerçekleştiriliyor.

KÜRESEL GÜNDEM OLUŞTURULUYOR

İstanbul merkezli World Tourism Forum, Bulut Bağcı'nın başkanlığında küresel ve bölgesel turizm gündemleri oluşturmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda yapılan etkinliklerde farklı alanlarda dünyanın önde gelen liderleri, global şirketlerin CEO'ları, ülke tanıtma ofislerinin başkanları bir araya getiriliyor. Forum sürecinde pratik, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üzerinde durularak turizm sektörünün geleceği konuşularak yeni iş birliklerine imza atılıyor.

BÜTÜN FUTBOLCULAR KALACAK

Yabancının Türkiye'ye gelmekten korktuğu yönünde algı oluşturulmaya çalışılıyor... Bu organizasyonu yaparken zorlandırız mı?
Şunu söyleyeyim futbolcuların hepsi bir gece kalıyor. Bu konuda dezenformasyon yapılıyor. Messi'nin Türkiye'ye geleceğine kimse inanmıyordu. Messi'nin Afrika'daki çocukların yararına yapılan bu organizasyona katılacağını anlattığı videoyu izleyince 'tamam bu iş oldu' dedim. Bu organizasyon özellikle Antalya için çok çok önemli.

GELİRİN TAMAMI VAKFA

Karşılaşmadan elde edilecek gelir Samuel Eto'o Vakfı'na aktarılacak. Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer'ın ev sahipliğindeki organizasyon için 15 Temmuz akşamı da Regnum Carya Golf & Spa Resort'da bir gala düzenlenecek. Galada, dünya ve Türk futbolunun en ünlü yıldızlarının yanı sıra seçkin bir davetli topluluğu hazır bulunacak.

KÖRFEZ'DE TANITIM YAPILACAK

Bulut Bağcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Körfez ülkelerinde dağıtılacak bir ek hazırlarını anlattı. Organizasyonun anlatılacağı ekte Messi ve Neymar'ın Antalya'da olduğu vurgulanacak. Ünlü 50 seyahat blogger'ı da getirdiklerini ifade eden Bağcı, "Bunların en az 1 milyon takipçisi var. Bir tweetle bir milyon kişiye ulaşıyorlar. Daha önce böyle bir organizasyona katılmadıkları için onlar da çok heyecanlı. Hangi blogger'a yazarsak hemen olumulu geri dönüş alıyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA