Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

350 milyon euroluk ithalata darbe vuracak

Türkiye’ye yatırım yapmanın akıllıca olduğunu söyleyen Yıldızlar Yatırım Holding’in patronu Hakkı Yıldız, “Ülkemize güveniyoruz, yaptığımız yatırımlarla yıllık 350 milyon euroluk ithalatın önünü keseceğiz” dedi

Halen dünyada toplam 1 milyar euroluk yatırıma imza atan Yıldızlar Yatırım Holding, küresel ve bölgesel belirsizliklere rağmen yatırıma devam kararı aldı. Yıldızlar Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Hakkı Yıldız, "16 Temmuz sabahı ailece yatırımlara hız kesmeden devam kararı aldık. Bu ülkenin geleceğine inandığımız için, 'yatırımları durdurdum, yapmıyorum, bekletiyorum' demek ekonomiye ve dolaylı olarak kendimize vereceğimiz en büyük zarar olacaktı. Yaptığımız yatırımlarla toplam 350 milyon euroluk ithalatı bitireceğiz" dedi.

40 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR
Holdingin amiral gemisi konumundaki Yıldız Entegre, dünyanın en büyük orman ürünleri üreticilerinden biri. Türkiye'nin sunta, MDF ihtiyacının yüzde 35'ini karşılayan şirket, halen başta Almanya, Avustralya, Romanya, Rusya, İsveç, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere 40'tan fazla ülkeye ihracat yapıyor. Romanya'da MDF kompleksi kurdukları bilgisini veren Yıldız, "Bu sektörde global bir oyuncu olmayı arzuluyoruz. Bu amaçla ilk adımı Romanya, ikincisini Rusya'da attık. Herkes Türkiye'ye yatırım yaparken bizim yurtdışında yapmamız stratejik bir hamle oldu. Bu hamlemizin birinci fazı tamamlandığında dünya dördüncüsü olacağız. Ağaç, orman ürünlerinde zaten pazar lideriyiz, gübrede ise pazar ikincisiyiz" dedi.

MENA'NIN EN BÜYÜK YATIRIMI
Hakkı Yıldız, geçen yıl Türkiye'de başladıkları demir-çelik sektörü için 200 milyon euroluk yatırım yaptıklarını anlattı. Bunun Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'nin (MENA) en büyük yatırımı olduğunu söyleyen Yıldız, "Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi Köprüsü açıldı. İstanbul'un yanı sıra Anadolu'da da değişim ve söz konusu. Bunlar demir-çelik tüketimini artıracak" dedi.

KÜTAHYA'DA DEV TESİS KURUYOR
Yıldızlar Yatırım Holding'in çatısı altında 9 şirket ve 3 bine yaklaşan çalışan bulunuyor. Geçen yılı yüzde 20 büyüyerek kapatan holding, toplam cirosunu da 3.2 milyar TL'ye yükseltti. Cironun 2.6 milyar lirası ise Yıldız Entegre'den sağlandı. Ağaç grubu dışında, gübre, deniz taşımacılığı, liman işletmeciliği, inşaat alanlarında faaliyet gösteren holdingin, ikinci bir liman yatırımı bulunuyor. Holding Kütahya'da hayata geçirdiği gübre fabrikası yatırımıyla 100 milyon euroluk ithalatı sıfırlamayı hedefliyor. Hakkı Yıldız, "Sağlayacağımız istihdam da ülkemiz için çok önemli" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA