Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Hırsız ofisinizde!

InfoWatch'un araştırmasına göre kurumlara ait verilerin yüzde 73'ü çalışanlar tarafından sızdırılıyor. Verilerin sadece yüzde 25'i dışarıdan yapılan saldırılarla ele geçiriliyor. Yani asıl tehlike ofisin içinde

İş yerlerindeki veri hırsızlığının önemli bir bölümünün ofis çalışanları tarafından gerçekleştirildiği ortaya konuldu. Bu tür girişimleri anında tespit etmek ise mümkün. InfoWatch 2015 raporu, şirketlerde verilerin çoğunlukla çalışanlar tarafından sızdırıldığını açığa çıkardı. Rapora göre 2014 yılında bin 365 olayda verilerin yüzde 73'ünün şirket çalışanları tarafından sızdırıldığı saptanmış. Yüzde 25'i ise dışarıdan yapılan saldırılarla ele geçirilmiş. Saldırıların artış hızına bakıldığında 2013'e kıyasla 2014'te sızdırma olayları yüzde 22 büyüdü.

MOBİLDE RİSK BÜYÜYOR

Mobil cihazlar, küçülen bellek kartları içerideki bilgilerin bilerek ya da bilmeyerek dışarı sızmasına sebep oluyor. USB belleklerle taşınan bilgiler bazen şirketin en değerli sırları da olabiliyor. Finans ve bankacılık sektörleri ise en yüksek risk taşıyanlardan. Eğitim ve sağlık kurumlarının riski de giderek artıyor. Türk şirketi Karmasis, geliştirdiği çözümle tüm kurum bilgisayarlarından gerçekleşen veri akışını anında tesbit edip daha önce belirlenen kişileri uyarıyor. Üstelik bunları zaman, süre ve kullanıcı adıyla birlikte anında raporluyor. USB belleklerin boyları küçülüyor, buna karşın kapasite, dolayısıyla da kayıt hızı artıyor. Bu da riski her zamankinden yüksek hale getiriyor.

SUNUCU DEĞİL BİLGİSAYAR

Genelde dışarıdan yapılan saldırılarda sunucular hedef alınır. Karmasis yetkilileri şirket içindeki masaüstü ve dizüstü bilgisayarların bilgilerin kaptırıldığı asıl noktalar olduğuna dikkat çekiyor. NSA gibi güvenlik riski yüksek bilgilerin bile Snowden tarafından taşınabilir bellekle çalındığını vurguluyan şirket yetkilileri, veri hırsızlığının romantik bir yanı olmadığı konusunda uyarıyor.

GOOGLE MAPS UNUTMUYOR!
Facebook Timeline uygulamasını çeşitli krizlerle hatırlıyoruz. Konum bilginizi açtıysanız, sosyal ağlardaki her hareket kaydediliyor. Uygulama şimdi de haritalar sosyal ağlar gibi bulduğumuz adresleri bize hatırlatıyor. Bursa'da gittiğiniz İskender Kebap'ın yeri, Yeşilköy'deki şöbiyetçinin adresi yıllar sonra bile karşınıza çıkıyor. Android telefonlarda Google Maps uygulamasında yaptığınız aramalar zaman çizelgesinde tutuluyor.

PİLİN VE KAYDIN BİTMESİN!
Samsung, Galaxy S6 ve S6 Edge ürünlerini tanıttığında dikkat çeken özelliklerden biri de depolama kapasitesine dışarıdan destek sunulamamasıydı. Şimdi bu eksiklik yaratıcı bir aksesuvarla giderildi. Incipio hem ekstra depolama kartı takılan hem de şarj cihazı olarak kullanılan bir kılıf. NFC teknolojisi kullanan kılıf telefona yerleştirilince, 128 GB'a kadar desteklenen mikro SD kart kullanılıyor. Kılıf 3700 mAh değerinde pil ömrü anlamına geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA