Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Her derde deva akıllı uygulama

Yön bulacak, çeviri yapacak, dokümanları saklayacak, söylenenleri unutturmayacak ve sağlığınızı düşünecek akıllı telefon uygulamaları her derde deva oluyor

Akıllı telefonlar İsviçre çakısı gibi. Her uygumayla farklı bir ihtiyacımızı çözüyor. Basit, hızlı ve anlık çözümler yaratan uygulamaların sayısı sürekli artıyor. Bir seyahate çıkmadan akıllı telefonunuzdaki uygulamaları gözden geçirin. Güncellemelerinizi yapın. Evde kablosuz ağı kullanarak veri tüketimini artıracak uygulamalar için hazırlığınızı tamamlayın. Peki İsviçre çakısı gibi uygulamalar ne işe yarıyor? Birkaç örneğe göz atalım: Yurtdışında okuyup anlayamadığınız yemek mönüsüne tutuyorsunuz, size onun ne olduğunu söylüyor. Ya da karnınız acıktı, restoran arıyorsunuz. İstediğiniz kriterde olan size en yakın restoranı tarif ediyor. Hatta rezervasyon yapmanız için telefon numarasını bile veriyor. Ev, araba ya da elektronik eşya alacaksanız, sahibinden veya yetkili kurumdan satışını sağlıyor. Siz satmak isterseniz ona da kapı açık. Bilmediğiniz bir yerlerde trafiğin nasıl olduğunu merak ediyorsunuz. Hemen uygulamayı açıp yol tarifi almanız ve trafik durumunu görmeniz mümkün. Sağlığınız için anlık performans ölçümü dahi yapabiliyorsunuz.

HER TELEFONDA VAR

Bu uygulamaların neredeyse tamamı Android ya da Apple iOS tabanlı telefonlarda var. Ama uygulamaların çoğu internetle işlem yapıyor. Bu yüzden yurtdışındaysanız, ekstra data paketi almanız daha iyi olur. Uygulamaların sözleşmelerinde size anlık bildirim gönderme isteği de yer alıyor. Eğer uluslararası dolaşım bedeli ödemek istemiyorsanız, bildirimlerin internet tüketimine neden olduğunu unutmayın.

e-NABIZ


Kalbinin sesini dinle

Yanımızdan ayırmadığımız cihazı sağlık uygulamaları için de kullanabiliyoruz. Aksesuvar veya basit bir uygulamayla kalp ritmi, attığınız adım sayısı veya katettiğiniz mesafeyi takip etmeniz mümkün. Bu konuda, en kapsamlı dijital sağlık projesi e-nabiz uygulamasının imkânlarından faydalanabilirsiniz. Uygulama, bütün sağlık geçmişinizi buluta taşıyor. Siz de cepten bunlara rahatlıkla ulaşıyorsunuz.

SCANNER PRO

Dokümanları bulutta sakla

Tapu, kimlik bilgileri, e-şifreyi saklamak için tarayıcıya gerek yok. Akıllı telefonda tüm önemli dokümanları basit bir uygulamayla taramak mümkün. Scanner Pro bu iş için biçilmiş kaftan. Uygulamayı açıp taramanız yeterli oluyor. Üstelik kenarda kalan kısımlar da görüntüyü bozmuyor. PDF olarak da saklayabiliyorsunuz.

DICTAPHONE

Ses de uçup gitmeyecek

"Söz uçar, yazı kalır" cümlesi bugünler için söylenmemiş olmalı. Çünkü ses de artık mp3 formatında saklanan dosyalara dönüşüyor. Akıllı telefonların mikrofon ve ses yetenekleri giderek artıyor. Bu yeteneği ses kaydı için kullanan Dictaphone uygulaması Wav ya da mp3 formatında dosyalarınıza ulaşmanızı sağlıyor.

GOOGLE TRANSLATE

Mönüde ne yazıyor anlamadım!

Farklı lezzetler tatmayı seviyorsanız telefonunuzda Google Translate uygulamasını açıp mönüye ya da okuduğunuz dokümana tutmanız yeterli. Sonra kameraya tıklayıp, yazılı metne doğrulttuğunuzda çeviriye ulaşabiliyoruz. Üstelik bu uygulamadan faydalanmak için internete veya cep telefonu şebekesine bağlı olmamız gerekmiyor.

WORD - EVERNOTE

Yazdım, gönderdim ve sakladım

Her gün yazı yazma derdiniz varsa akıllı telefonunuz yeterli. Ya alışkın olduğunuz Microsoft Word'ün ücretsiz mobil uygulamasını kullanacaksınız ya da Evernote uygulamasını... Evernote ile hem ses kaydedip hem de yazmanız mümkün.

YANDEX GOOGLE MAPS

Yolumu kaybettim perişanım!

Üç farklı uygulama tavsiye edeceğim. Google Maps içlerinde en yetenekli olanı. Ancak kullanımı en kolay olan Apple haritası. En güçlü servis altyapısı ise Yandex'te... Diğer haritalardan farkı trafik konusunda ekstra yetenekli olması. Haritaların hepsi sesli komutlarla sizi yönlendiriyor. Eğer telefona bağlı bir akıllı saat kullanıyorsanız, yönlendirmeler anında kolunuza geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA