Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Apple 4 harikasını sahneye çıkardı

2 yeni iPhone, akıllı asistan Siri kullanan Apple TV ve dev ekranlı İPad Apple'ın 4 yeni harikası oldu. İPhone 6S ve İPhone 6S Plus 25 Eylül de ABD'de 299 dolara satılacak

Apple; Phone 6S ve iPhone 6S Plus'tan oluşan 2 yeni modelle sahneye çıktı. Yeni 4K video çeken iPhone 6S ve iPhone 6S Plus kontratlı olarak 299 dolar fiyatla ABD'de 25 Eylül'de vitrine çıkacak. Apple, yeni iPhone dışında 12.9 inç ekrana akıllı kalem ve tuş takımına sahip iPad Pro'yu ve sesle yönetilen yeni Apple TV'yi tanıttı. Apple iPhone 6S ve 6S Plus 64 bit A9 işlemci bulunuyor. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus arka tarafında 12 Megapiksel iSight kamera, önde özçekim fotğraflar için 5 Megapiksel HD kamera bulunuyor. Yeni iPhone 4K video kayıt yapan kameraya sahip oluyor. Hareketli Live Photo özelliği geliyor. Türkiye'de yıl sonunda satışa çıkacak telefonun fiyatı önceki yılların devamı şeklinde dolar kuruna göre belirlenecek.

TÜRKİYE HIZLI BÜYÜDÜ

Apple CEO'su Tim Cook Apple iPhone satışlarının en hızlı büyüdüğü 4 ülke arasında Türkiye'yi de saydı. Tim Cook, "En hızlı büyüyen ülkeler Çin, Türkiye, Hindistan ve İspanya" diye açıklama yaptığı toplantıda Apple iPhone 6S ve iPhone 6S Plus detayları hakkında bilgi verildi. 3D touch özelliği ile ekrana uzun süre dokunulduğunda farklı uygulamalara geçiş yapılıyor. Böylece parmağınızı kaldırmadan daha hızlı işlem yapmak için geliştirilmiş. Yeni iPhone modelleri (CAT. 6 - 300 Mbps) kategori 6 modem desteği ve 4.5G bağlantısıyla dikkat çekiyor. Yeni 4.5G yani LTE çip sayesinde ekstra pil desteği geliyor. Yeni iPhone 6S ve iPhone 6S Plus 300 mps hızını yani (CAT 6) kategori 6 desteği ile geliyor. Yeni modem ve anten pil ömrünü de olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

BÜYÜK EKRANLI İPAD PRO
Apple, dünya 12.9 inç ekrana sahip iPad Pro da sahneye çıktı. iPad Pro 5.6 milyon piksel ekrana sahip olacak. A9X işlemci kullanan iPad Pro masaüstü performansı ile çalışacağı iddia ediliyor. 0 saat pil ömrüne sahip olacak ürün 4 farklı hoparlör kullanılıyor. 6.9 mm kalınlığında iPad Pro smart tuş takımı ile birlikte geliyor. Kasımda satışa sunulacak ürünün füyatı 799 dolardan başlayacak 1079 dolara kadar ulaşacak. Smart Connected teknolojisi kullanılan yeni tuş takımı 179 dolar, Apple Pencil (Kalem) 99 dolara satılacak. Yeni Apple TV siri tuşu ve dokunmatik dörtgeni olan bir kumandaya sahip. Kumandaya konulan Siri tuşu ile sesli olarak film ve dizi içeriği arasında arama yapmak mümkün. Artist, yönetmen ve film adına göre arama yapılabiliyor. Apple Watch ise 2'nci nesil işletim sistemiyle birlikte 10 bin uygulamaya ulaşırken toplu taşıma alanlarında yönlendirme yapacak.

YENİ CİHAZDA NELER VAR?
Kamera güçlendi pil ömrü arttı
Arka Kamera: 12 megapiksel
Ön Kamera: 5 megapiksel
İşlemci: A9 2 GHz çift çekirdekli
Ekran Boyutu: iPhone 6S: 4.7 inç iPhone 6S Plus 5.5 inç
İndirme Hızı: Kategori 6 (Cat. 6) 300 Mbps desteği

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA