Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Devler tablet savaşında

Tablet satışları % 7 düşünce şirketler gelire odaklandı. Apple, Microsoft ve Samsung yeni tabletleriyle rekabet savaşına girdi. Apple'ın iPad Pro'su kasım ayında Türkiye'de satışa sunulacak

Tablet satışları gerilemeye başladı. Deneyimli araştırma şirketi IDC, 2015 ikinci çeyrek sonu itibarıyla 44.7 milyon tabletin pazara sunulduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde bu rakam 48 milyondu. Yani tablet pazarında geçen yıla göre kayıp yüzde 7'yi buluyor. Teknoloji şirketleri satışlardaki kaybı gelir artışıyla telafi etmeye çalışıyor. Apple iPad Pro, Microsoft Surface Pro ve Samsung Galaxy Tab Pro artık pazarda rekabetin adet değil, gelir üzerinden yaşanacağını kanıtlıyor.

PRO KLAVYE VE KALEMLE GELDİ

iPad Pro, 12.9 inç ekrana sahip ve 6.9 mm incelikte. iPad Air ile benzer tasarım özellikleri taşıyor. Cihazla, profesyonel kullanımlar için önemli aksesuvarlar da satışa sunuluyor. Manyetik bantla iPad Pro'ya bağlanabilecek Smart Keyboard (Akıllı Tuştakımı) bunlardan biri. 169 dolara satılacak bu aksesuvarla şarj etmeye gerek kalmıyor. Herhangi bir Mac cihazda bulunan kısa yol tuşları iPad Pro'da da var. Asıl yenilik ise 'Apple Pen' yani kalem. Apple'ın fanatik derecede kaleme düşman olduğunu bilen herkesin kafası karışmış durumda. Ama kalem ürünün bir parçası değil, sadece profesyoneller için geliştirilmiş bir aksesuvar. 99 dolara satılacak Apple Pen, tıpkı iPhone 6S'de kullanılan üç boyutlu dokunma (3D Touch) gibi, yapılan basıncı algılayıp çizim yapanların işini kolaylaştırıyor. iPad Pro'nun temel hedefi doygunluk noktasına gelen pazarda tablet başına elde edilen satış gelirinin artmasını sağlamak. iPad Pro ve aksesuvaları kasımda Türkiye'de satışa sunulmaya başlanacak.

PROFESYONEL TABLET REKABETİ

Apple'ın karşısında iki dev rakip daha var: Microsoft Surface Pro ve Samsung Galaxy Tab Pro. iPad Pro ekran kalitesi ve ağırlığıyla rakiplerinin önüne geçmeye çalışıyor. Microsoft'un Surface Pro 3'ü ise özellikle görüntülü sohbet için kullanılan 3.5 megapiksel ön kamerasıyla rakiplerinin bir adım önünde. Samsung Galaxy Tab Pro da akıllı kalem tecrübesiyle diğer iki dev rakibinden öne çıkıyor.

İPHONE 6S'İN 6 FARKI
Apple'ın iPhone 6S ve 6S Plus duyurusundan sonra herkes "yenisini almaya değer mi" diye soruyor. Biz de eskisiyle yenisini karşılaştırdık. Yeni telefonun boyut ve ağırlığındaki değişimleri üstteki grafiğe koyduk. Almaya değer mi kararı siz verin.

3 BOYUTLU DOKUNUN

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus neyi farklı deseler ilk söylenecek şeylerden biri; parmağın 3 boyutlu dokunuşunu algılayan 3D Touch denilen teknoloji. Böylece fotoğraf çektiğinizde veya bir e-postayı incelemek istediğinize parmağınızı bastırıp kısa bir süre beklediğinde ortaya çıkan menü tek hareketle işlem yapmanızı kolaylaştırıyor. Apple, 8 megapiksel olan arka kameranın çözünürlüğünü 12 megapiksele çıkarıyor. Özçekimler için kullanılan ön kamera ise 5 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekiyor. Üstelik HD video kaydı da yapılabiliyor. Ses ve hareketli fotoğraf özelliği Live Photo da yeni. Çektiğiniz fotoğraflara kısa hareket katıyor. Yaşadığınız özel anı hareket ve sesle zenginleştiriyor. Yeni A9 işlemci ile güçlenen iPhone 6S, 1GB bellek sınırını da 2 GB'a çıkarmış durumda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA