Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Girişimci ruhun bölge merkeziyiz

Türkiye'nin girişimci ruha sahip olduğunu söyleyen Dr. Yavuz, "Bölge için inovasyon yatırım üssü olabiliriz. Girişimciliği geliştirmek için risk sermayesi önemli bir unsur. Uygun habitat yaratılması gerek" dedi

Son 7 yılı Silikon Vadisi'nde olmak üzere 25 yıl ABD'de yöneticilik yapan ve halen SiVA Group Başkan ve CEO'luğunu yürüten Dr. Bülent Yavuz, SABAH'a Türkiye'deki girişimcilik ile risk sermayesi ortamını ve önümüzdeki fırsatları değerlendirdi. Silikon Vadisi'nin başarı hikâyesinin temelinde yatan unsurun risk sermayesi ve girişimcilik ruhu olduğuna dikkat çeken Bülent Yavuz, uygun habitatı yaratan gücün sırrını şöyle anlattı: "ABD'de girişimcilerin finans ihtiyacını devlet değil risk sermayesi üstlenmiştir. Silikon Vadisi aslında girişimcilere yatırımı esas alan bir finans merkezidir. Devlet sadece uygun habitat oluşmasının önünü açan kararlar alır." Avrupa'da da devlet desteğinin olduğu ülkelerin olduğunu hatırlatan Yavuz, buna rağmen Silikon Vadisi'nden çıkan başarı hikâyelerine Avrupa'nın yaklaşamadığına dikkat çekti. Üniversite ve teknoparkların yatırımcıların görmek istedikleri habitat için yapı taşları olduğunu belirten Dr. Yavuz, "Türkiye'de önemli bir girişimci ruhu var. Bölge için cazibe noktası olabiliriz. Asya, Ortadoğu ve Avrupa sermayesi için Türkiye doğru bir merkez olur" değerlendirmesini yaptı.

ÖNCELİK KATMA DEĞER
Türkiye'nin katma değeri yüksek projelere imza atması gerektiğini ifade eden Dr. Yavuz, "Hükümetin önceliği de katma değeri yüksek teknolojiler olacak. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın bu konuya öncelik verdiğini görmek beni heyecanlandırıyor. Şimdi uygun bir habitat oluşturmak için çaba harcamalıyız" diye konuştu.

SİRİ'Yİ YARATAN EKİBİN TEMSİLCİSİ
SRI'nin CEO'su Bill Miller'ın kariyerinde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Bülent Yavuz, "Miller'ın Silikon Vadisi'ni yakından tanımamda büyük katkısı oldu. SRI, Silikon Vadisi'nin ruhu olarak bilinen 2 bin uzman çalışanı ile dünyanın en büyük bağımsız Ar-Ge şirketi. Siri gibi devrim niteliğinde birçok yeniliğe imza atan yer olarak biliniyor. Bu deneyimleri Türkiye'ye taşıma şansına sahibiz" şeklinde konuştu.

SİLİKON VADİSİ DENEYİMİNİ TÜRKİYE'YE TAŞIYACAK
SIVa Group Başkan ve CEO'su Dr. Yavuz, ABD'de Penn State'ten Malzeme Mühendisliği doktorası aldı. Dr. Yavuz'un 9'u ABD menşeli 30'a yakın patenti var. İcat ettiği zeolit bazlı dizel katalizatörü bugün gelişmiş ülkelerdeki tüm dizel araçlarda kullanılıyor. Dr. Yavuz, malzeme mühendisliği bilimine yaptığı katkılardan dolayı David McFarland ödülüne iki kere aday gösterildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA