Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

İnternette kişiye özel ders!

Üniversiteye hazırlıkta kişiye özel ders dönemi başlıyor. Online ve basılı içerik Raunt'ta özel derse dönüşüyor. TM, MF, TS paketlerinden oluşan interaktif içerik akıllı yönlendirme, performans takibi ve raporlama sistemiyle öğrenciyi adım adım üniversiteye hazırlıyor

Eğitim ailelerin çocuklarının geleceği için en çok fedakarlık yaptığı konuların başında geliyor. Özel dersler, kitaplar, okul masrafları derken aileler bütçesinin önemli bölümünü çocuğunun eğitimine harcıyor. Alacağı evi bile çocuğun okuluna göre seçiyor. Ancak her seferinde daha uygun fiyatlı çözüm bulmaya da çalışıyor. Her ailenin sonuçta en büyük derdi çocuğunun üniversite sınavını kazanması. Üniversite sınavı konusunda destek arayan aileler için internette önemli kaynaklar var. Türk Telekom iştiraki Sebit tarafından hazırlanan Raunt, sınava hazırlanan gençlere eksiklerini hatırlatarak adım adım öğrenmelerini sağlıyor. Özel dersi internete taşırken fırsat eşitliği için katkı sağlıyor. Yani öğrenciler özel ders için evlerine öğretmen geldiğinde yaptığı ölçüm, değerlendirme ve yönlendirme gibi işlemleri online ortamda yapıyor. Ayrıca basılı materyallerle öğrenciye destek sağlıyor. Böylece öğrenciler ek derse ihtiyaç duymadan üniversiteye hazırlanıyor. Raunt, öğrencilerin internette kaynak arayışına yüzde 100 karşılık veriyor. Üstelik aileler her aşamada telefonlara gönderilen kısa mesajlarla bilgilendiriliyor.

KİŞİYE ÖZEL DERS VERİYOR

Online ve basılı içeriğin bütünleştirildiği sistem, adayları eksiksiz bir şekilde sınavlara hazırlıyor, adım adım üniversite hedeflerine ulaştırıyor. İnteraktif olarak hazırlanan Raunt içeriğinde Türkçe Matematik (TM), Matematik Fen (MF) , Türkçe Sosyal (TS) paketlerinden oluşan yayınları, kişiye özel çalışma planı, Türkiye başarı sıralamasını belirleyen deneme sınavları sunan, akıllı yönlendirme, performans takibi ve raporlama sistemiyle sürecin başından sonuna kadar kullanıcıyı takip ediyor. Böylece adayların kademeli olarak hedeflerine yaklaşmalarını sağlıyor.

100 BİN SORU VE ÇÖZÜM
Öğretmenlerin videolu anlatımları ve soru çözümleriyle tekrar tekrar izlenebilen özel derslerde, 100 bini aşkın soru ve videolu çözümler bulunuyor. Çözümlerin mantığı ve püf noktaları öğretmenler tarafından anlatılırken, "Öğrencinin bu soruları çözmek benim ne işime yarayacak" türünden yabancılaşmaları önleniyor. YGS ve LYS'de çıkabilecek tüm soru tipleri, açık uçlu soru örnekleri, geçmiş yıllara ait ÖSYM üniversite sınav soruları ve çözümleri, öğrencinin performansını görebileceği sınav raporları ve konuların hızlı tekrarı için çıktısı alınabilen konu özetleri bulunuyor. Uğur Dershaneleri ile başlayan işbirliği ile her dershane kendi Raut içeriğini hazırlayabiliyor. Böylece liseye dönüşen dershanelerin bilişim içeriği sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

MARATON KOŞMAYI ÖĞRETİYOR
Aslında uzun süren sınava hazırlanmanın yolu sık antrenman yapmaktır. Yani 30 dakikalık deneme sınavıyla öğrencinin performansını artırması mümkün değil. Sınav kondisyonunun maraton koşucusu gibi uzun süreli olması gerekiyor. Sistem kullanıcı hareketlerini yakından izleyerek hazırladığı raporlarla, üniversite adayına kişiselleştirilmiş, eksiksiz bir tablo sunuyor. Raunt'taki tüm sorular, konuların en küçük öğrenme parçalarına kadar ilişkilendirildiği için kullanıcı, konuların tümünü tekrar çalışmasına gerek kalmadan, doğrudan, ihtiyacı olan en küçük öğrenme parçasına yönlendiriliyor. Böylece, hem verimini artırıyor hem de öğrenci soru çözme kondisyonu kazanıyor.

TABLETTEN HER YERDE SINAV
Raunt içeriğine ek olarak Türk Telekom tablet kampanyası da düzenliyor. Kampanya kapsamında verilen Hometech 8 inç Windows Tablet PC de üniversiteye hazırlık sürecinde öğrencilerin destekçisi oluyor. Tabletin özellikleri ise şöyle: Intel Atom 1.83 GHz QuadCore işlemcisi, 8 inç 1280x800 çözünürlükte IPS ekranı, Windows 8.1 sürümü, 16 GB dahili hafızası ile dikkat çekiyor.

30 YILLIK DENEYİM VAR
Sebit'in kurucusu Ahmet Eti'nin ODTÜ ve TÜBİTAK'ta başlayan bilgisayar destekli eğitim tutkusu bütün şirkete yansımış durumda. Sebit, Türk Telekom'un sahip olduğu en değerli yazılım ve içerik üretim fabrikası. Uzakdoğu'dan ABD'ye pek çok ülkeye eğitim içeriği pazarlayan Sebit, Milli Eğitim Bakanlığı'nın içerik hizmetlerini ikinci plana atmasından dolayı Türkiye'deki gelişimini Türk Telekom satın almasıyla başarmış. Şimdi de Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi'nde 30 yılı aşan deneyimden faydalanarak isabetli bir karar almış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA