Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Akıl verme konuştur!

Türkiye'de her iki kişiden biri akıllı telefon kullanmıyor. Kulananlar da cihazın kısa pil ömründen şikâyetçi olup, video, fotoğraf veya sosyal ağ yerine 'konuştursun yeter' diyor. İşte tüketiciler için akıllı telefonlara pil dopinglemenin yolları...

Akıllı telefon ve uygulamaları hayatımızın önemli birer parçası oldu. Facebook, Whatsapp, Twitter ve Instagram'dan öncesini neredeyse hatırlamıyoruz. Oysa cep telefonu kullanıcıları içerisinde cihazın sadece arama özelliğinden faydalananların sayısı hiç de az değil. Türkiye'de her iki kişiden biri akıllı telefon kullanmıyor. Ancak kendisini sosyal ağların cazibesine kaptıran pek çok kişi pil ömründen tasarruf etmek için her yolu deniyor.

STANDART ÖZELLİK İSTENİYOR

Akıllı telefonlar hayatımıza gireli 15 yıl oldu. 3G mobil hızlı internet ve dokunmatik ekranlı akıllı telefonlarla ise 6-7 yıl önce tanışmaya başladık. Türkiye'de 2015'te satılan her 100 telefondan 95'i akıllı telefondan oluşuyor. Çünkü akıllı telefonlarla diğerleri arasında zaten pek fark kalmadı. Ancak her şeye rağmen mevcut aboneler arasında akıllı telefon kullananların oranı yüzde 50 seviyesinde. "Bu devirde hâlâ akıllı telefona uzak duranlar var mı?" sorusunu sormaya gerek yok. Tabii ki var. Nesilleri giderek tükenmekle birlikte sayıları hiç de az değil. Özellikle akıllı telefonların bir gün bile dayanmayan pil ömrü ve yüksek fiyatları nedeniyle tüketiciler standart bir telefona sahip olmak istiyor.

KAPSAMA ALANI DIŞINDAKİLER
Açık denizde veya baz istasyonunun ulaşamadığı dağlık bölgelerde yürüyüş yapanlar kendilerine günlerce yetebilecek uzun pil ömrü olan telefon almak istiyor. Askerlik gibi bazı mesleklerde tüketiciler akıllı telefon yerine düşük maliyetli kamerasız cihazlara yönlendiriliyor. Pil ömrü meslekler için hayati önem taşıyor. Bir dönem uzun pil ömrü ve büyük ekranından dolayı en çok tercih edilen telefonlardan biri Nokia 6310 olmuştu. Şimdi Samsung, LG ve pek çok farklı markanın sadece konuşturan akıllı telefonu var. Son dönemde akıllı telefonlarla diğerleri arasındaki makas 150 liranın altına düşünce tüketicilerin akıllı telefonlara olan talebi de arttı.

AMİRAL GEMİLERİ HIZLI ŞARJ...
Son dönemde pek çok akıllı telefon markası yeni modellerinde hızlı şarj yeteneği üzerine yoğunlaştı. Bu özellikten yararlanmak için orijinal aksesuvar konusuna da dikkat etmek gerekiyor. 5 ila 20 dakika şarj edildiğinde cihazın pil ömrü yüzde 50 ila 80 arasında dolmuş oluyor. Ya da en az 2 saat konuşma süresi kazanılıyor. Bu yıl akıllı telefonlarda görmeye başladığımız diğer bir özellik de kablosuz şarj. Bunun için kullanılan cihazın kablosuz şarjı desteklemesi gerekiyor. Yakında kafe ve havalimanlarında daha fazla kablosuz şarj istasyonu görmeye başlayacağız.

AKILLI TELEFONA UZUN PİL MODU
Pek çok kişi pil ömrü hızlı bitse de akıllı telefonlardan vazgeçemiyor. O zaman bu kusurla yaşamayı öğrenmemiz lazım. Şimdi mevcut akıllı telefonların pil ömrünü uzatmak için bazı yöntemler deneyebilirsiniz. Bunun için bildirimleri kapatıp minimum ekran parlaklığıyla konuşma ve bekleme sürenizi uzatabilirsiniz. Ayrıca Android ya da Apple iOS işletim sistemi kullanan telefonların uzun pil modu hayat kurtarıyor. Ancak bu modu kullanırken kamerayı kullanmak, fotoğraf ve videolara bakmak pil ömrününü riske sokabiliyor.

55 BİN DOLARA KULAK VER
SenheIser'ın, kulağı hassas olan tüketicilere özel geliştirdiği Orpheus, farklı ve elle üretilen bir tasarımla geliyor. Sennheiser 1991 yılında 16 bin dolara satılan ve sadece 300 adet üretilen kulaklıkla dikkat çekmişti. Şimdi çok daha özel ve taşınabilir olmayan bir modelle karşımıza çıkıyor. 55 bin dolarlık ürün sadece kulaklık değil. Tamamen elde üretilen ve dijital analog çeviriciye sahip cihaz, yılda sadece 250 adet üretilecek. Neredeyse otomobil gibi, tek tek sipariş alınan Orpheus, özel ahşap kutusu ve lambalı amfisi ile profesyonel müzisyenleri etkilemeyi başarıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA