Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

2016'nın 7 amiral gemisi yolda

Akıllı telefon pazarında artık sürpriz proje ve cihazlar pek yok. 2016'nın en ilgi çekici akıllı telefon modellerini, 100 doların altındaki ekonomik Z1'i ve yeni teknolojileri masaya yatırdık

Türkiye'de 1 Nisan'da hayata geçecek 4.5G altyapısı öncesinde operatörler yarışa girdi. Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom akıllı telefon kullanım oranını artırmak için müşteri sadakati kampanyaları düzenliyor. Akıllı telefon markaları, bu yıl piyasaya çıkacak amiral gemisi niteliğindeki modelleriyle ilgili ipuçlarını vermeye başladı. Yerli markalar da piyasadaki genel trendlere göre yeni modeller için hazırlık yapıyor. Akıllı telefonların depolama kapasitesi ve veri transfer hızları artacak.

YENİ TEKNOLOJİLER ÖNE ÇIKIYOR

Akıllı telefonlarda şarj girişlerinde USB-C, yani bir USB 3.1 standart hale gelecek. Apple iPhone'larda olduğu gibi şarj girişinde alt ve üst yüzey aynı olacak. Bu yeni USB-C kablosu veri alışverişinin hızlanmasını ve şarj süresinin kısalmasını sağlayacak. Qualcomm'un yeni Snapdragon 820 modeli yakında pek çok cihazda kullanılmaya başlanacak. Yeni işlemcilerle birlikte 4K kamera neredeyse standart halini alacak. Samsung, bu yıl akıllı saatlerde kullandığı Tizen platformunu 100 doların altında ekonomik telefonlara da taşıyor. Google Android işletim sistemine alternatif Tizen platformunu kullanan Samsung Z1, gelişmekte olan pazarlarda piyasaya sürülecek. Maliyeti 90 dolar civarındaki telefonun 800x480 piksel çözünürlüklü ekranı olacak.

BAHARDA YENİ İPHONE SEÇENEKLERİ GELİYOR
iPhone 7 ve iPhone 6C Apple iPhone 7'nin çıkışı için eylülü işaret ediyor. Ancak öncesinde ekonomik 5C'nin yeni modeli karşımıza çıkabilir. iPhone 7 ise bir önceki modele göre daha ince olacak. Kamera yetenekleri artmaya devam ederken kablosuz kulaklık için Beats markası kullanıcıların seçenekleri arasına girecek.

SAMSUNG TÜKETİCİYİ ŞAŞIRTACAK
Samsung Galaxy S7 Şubat sonunda düzenlecek Mobil Dünya Kongresi öncesi ya da sonrasında tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S7'de, Snapdragon 820 işlemcisi kullanılacak. Samsung yine değişik bir teknoloji ile kullanıcıyı şaşırtabilir. Sensitive yani duyarlı ekran yüzeyi gibi yeni teknolojileri S7'de görme ihtimalimiz yüksek.

GÜÇLÜ KAMERA VE HIZLI ŞARJI ÖNE ÇIKACAK
HTC One M10 Tayvanlı HTC, M10 serisiyle baharda karşımıza çıkacak. Qualcomm Snapdragon 820 işlemci kullanılan yeni modelde çarpıcı kamera teknolojileri yer alacak. Ekran Quad HD teknolojisi ile çözünürlüğü yukarı taşırken USB-C girişiyle kısa sürede şarj özelliği dikkat çekecek.

ANDROİD ONE İLE UÇUŞA DEVAM
General Mobile 4G Plus General Mobile Google ile yaptığı işbirliği sayesinde en çok dikkat çeken akıllı telefon olmayı başardı. Erişilebilir fiyatı hedefleyen yeni cihazın, Qualcomm serisi çipset ile gelmesi bekleniyor.

YERLİ MARKA AŞKINA!
Vestel Venus 4 Manisa 'daki Vestel City'de anakart dizgisi yapılan ve tasarlanan Vestel Venus'ün yeni model çalışmaları geçtiğimiz yıl başlamıştı. Yeni çipset ve ekran tasarımıyla dikkat çekecek Venus 4 için yılın ikinci yarısını beklemeyeceğiz. Venus 4, USB-C girişle gelecek.

MİCROSOFT'UN YENİ PENCERESİ
Microsoft Surface Phone Lumia 950 XL serisinin Türkiye'ye gelişi şubat ayını bulacak. Ancak Windows 10 serisinin amiral gemisinin Surface Phone olarak anılacak yeni bir model olduğu konuşuluyor. 5.5 inç büyüklüğündeki telefonun 64 bit Intel işlemciyle gelmesi bekleniyor.

GOOGLE GİZLİ PROJEYİ ŞUBATTA AÇIKLIYOR
Project Ara - Nexus 6 Google 'ın modüler telefonu Project Ara, şubat sonunda düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi'nde karşımıza çıkabilir. Kullanıcı, modüler telefonda isterse pil ya da kamera özelliğine ağırlık verebiliyor. Google'ın asıl amiral gemisi ise Nexus 6 olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA