Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

4.5G'de en hızlı telefon en büyük dert

İçinde kategori 9 uyumlu modem bulunan 4.5G şebekesinin en hızlı telefonları 1 Nisan'a hazırlık yapıyor. Saniyede 450 MB hıza ulaşan Samsung Galaxy S7 Edge ve S7 piyasaya çıktı. Ancak pil 4.5G şebekesinde en büyük dert olmaya devam edecek

Akıllı telefon seçimi yapmak her yıl biraz daha zorlaşıyor. 4.5G şebekesinin hayata geçmesiyle birlikte akıllı telefonlar minimum 4 frekans ve WiFi kablosuz bağlantı üzerinde koşmaya başlayacak. İnternette en hızlı koşacak telefonlar kategori 9 uyumlu modeme sahip olacak. Snapdragon 820 ve Samsung Exynos işlemci kullanan Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge, saniyede 450 MB hıza sahip olacak. Kategori 9 desteği olan telefonlar, internet üzerinden oynanan oyunlarda ve sörf yaparken kullanıcının performansını dorğrudan etkiliyor. Samsung Galaxy S7 Edge ve S7'den sonra LG G5'i 1 Nisan'a kadar; Sony, Huawei, HTC, Apple gibi ünlü telefon üreticileri de kategori 9 desteğine sahip cihazlarını yıl bitmeden piyasaya sürecek. Bir süre önce ön siparişe sunulan Samsung Galaxy S7 siyah, gümüş titanyum ve altın platinyum renkleriyle 2 bin 799, Galaxy S7 Edge ise siyah, altın platinyum ve gümüş titanyum renkleriyle 3 bin 299 liraya 18 Mart'ta vitrine çıkıyor.

HER ANI YAKALIYOR

Samsung'un yeni ürününde kullandığı kamera, ışığı daha fazla toplayarak süratle odaklanıyor. Yani telefon kullanıcısı için en değerli şeye, hızlı odaklanma yeteneğine sahip. Telefonların önde 5 MP, arkada ise 12 MP dual piksel kamerası bulunuyor. Samsung, yeni modellerle birlikte ekstra depolama alanı seçeneğini yeniden sunuyor. SIM kart ile aynı yuvada bulunan Mikro SD kart girişi depolama alanının 200 GB üstüne çıkmasını sağlıyor. Fotoğraf ve videoların 4K çözünürlüğe kavuştuğu anda depolama alanının sınırlı kalması tüketicinin de pek hoşuna gitmezdi.

HIZLI ŞARJ OLUYOR
4.5G ile birlikte en büyük sorunların başında pil kapasitesi ve hızlı şarj sorunu geliyor. Telefonda USB-C girişi yerine hızlı şarj özelliğine sahip Mikro USB kullanılıyor. S7 de 3 bin, S7 Edge modelinde 3 bin 600 mAh pil depolama kapasitesi var. Sürekli açık ekran özelliği fazla pil tüketmiyor. Ancak sıvı soğutma olsa da uzun süre kamera veya oyun kullanımında ısınmaya başlıyor.

SUDAN TOZDAN KORKMUYOR
Samsung Galaxy S7 Edge ve S7 modelleri Türkiye'de Exynos işlemci ile satılacak. Çok özel bir üretim teknolojisine sahip telefonlar 5.1 inç Galaxy S7 ve 5.5 inç Galaxy S7 Edge olmak üzere iki farklı modele sahip. Mobil telefonu her koşulda kullanmak isteyenler için suya dayanıklı olma özelliği önemli ölçüde işe yarıyor. Yağmurda, üstüne kazara sıvı döküldüğünde narin telefon yapısı yeni tasarımlarla ortadan kalkıyor. Ancak bu özellik su altında fotoğraf çekme anlamına gelmiyor. Ekranın süreli açık kalmasını sağlayan teknoloji takvim detaylarının sürekli gözünüzün önünde yer alması şansını sunuyor.

PİL DERDİNE DEPOLAR ÇARE
Akılı telefon kullanıcılarının pil sorunu her yeni modelde biraz daha azalsa da yeni frekanslar yüzünden başımıza dert olmaya devam edecek. 1 Nisan'da 4.5G servisinin hayata geçmesiyle eski telefonlar önceki döneme göre daha hızlı pil tüketecek. 4 frekansta konuşturmaya ve internet bağlantısı kurmaya çalışan telefonların pil deposu ihtiyacı artacak. Ancak pil deposu alırken sadece yüksek kapasite ve küçük tasarım değil, hızlı şarj özelliği de öne çıkıyor. Üstelik iki farklı cihazı aynı anda şarj eden üstelik bunların birini hızlı şekilde yapan pil depoları öne çıkıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA