Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

e-muhabir çantası

Akıllı telefonlar ve yeni nesil aksesuvarlar hayatı kolaylaştırıyor. Balık gözü mercek, casus kamera, kaliteli mikrofon, tripod, mini ışık seti ve 821 gramlık çantayla dijital muhabirlik yapmak mümkün

Ağır Dijital SLR kamera mercekleri, profesyonel fotoğrafçıları ve kameramanları bile yoruyor. Oysa akıllı telefonlar farklı aksesuvarlar kullanarak profesyonel kameralar gibi görüyor. Geniş açı, portre ve yakın çekim mercekleri, tripod ve tutacı, LED flaşı, mikrofonu, klavyesi ve iPhone 6S Plus akıllı telefonla birlikte sadece 821 gramlık dijital muhabir çantası yapabilirsiniz. Böylece tüm bunları taşıyacak 100-150 gramlık çantayla toplamda 1 kilodan az dijital muhabir çantaları yapılabilir.

TELEFONLA UYUMLU
SLR kameralarda olduğu gibi aksesuvarlarda uyumluluk sorunları büyük önem taşıyor. Yani aldığınız aksesuvarların Android telefonla veya yeni modellerle uyumlu olmasına gayret edin. Aksesuvarları her telefona uygun seçmeye çalıştık. Ancak aksesuvar üreticilerinin gözde telefon markasının Apple olduğu kesin. Özellikle Apple Store avantajını kullanmak isteyen üreticiler iPhone için üretilen aksesuvar satışlarının daha başarılı olduğunu düşünüyor. Biz yine de mikrofon hariç aksesuvarları tüm telefonlara uyumlu seçtik.

DAYANIKLI OLSUN
Telefon- ve kameralar hassas aksesuvarlardır. Bu yüzden dayanıklı aksesuvar kullanmakta fayda var. Artık her ortamda çekim yapacak yetenekte donanıma sahip olmak şart. Bu yüzden cihazların darbelerden, sıvı temasından koruyan çanta ve kılıfa sahip olması şart. Mercek seçerken mutlaka deneyin ve eğer pahalı bir model seçecekseniz, her telefonla kullanılmabilmesi yerinde olur.

?1 KİLODAN HAFİF ÇANTA

Kamera: iPhone 6S Plus 192 gram
Mini tripod ve Tutaç: Manfrotto PIXI Smart tripod 215 gram
Mikrofon: Sennheiser MKE 2 DIGITAL: 29 gram
Işık: Manfrotto LED Mini : 137 gram
Mercekler: Mpow 3'lü mercek: 59 gram
Klavye: Logitech Keys-To- Go 189 gram (Toplam Ağırlık 821 gram)

SUYA DAYANIKLI KLAVYE
İnce ve hafif tasarıma sahip Logitech Keys-To-Go'yu ister ceketinizin cebinde, isterseniz çantanızda dilediğiniz heryere taşıyabiliyorsunuz. Logitech Keys-To-Go'nun su geçirmez FabricSkin ile kaplanmış yüzeyi düşmeye karşı koruyor ve üzerine dökülen sıvılar kolayca akıp gidiyor ya da silinebiliyor. Android ve Windows versiyonu, akıllı telefonlarda bile kolayca yazmak için taşınabilir stand içeriyor.

MESAJ YAZARKEN CASUS KAMERA
90 derece açıyla telefona takılan casus kamera yere paralel konumda bile fotoğraf çekebiliyor. Yani akıllı telefonu mesaj yazar gibi tutarken fotoğraf çekmek mümkün. Tüm iPhone modelleri ve pek çok android telefonla uyumlu olarak çalışıyor. Manyetik yuvarlak telefona kolayca tutunmasını sağlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA