Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Yenikapı mitinginde dijital sansür

#TurkeyUnited etiketine on binlerce tweet atılmasına rağmen trendtopic listesinden çıkarıldı. Google aramalarında aynı etiketin tavan yapması akla ‘sansür’ şüphesini getirdi

Tarihi Demokrasi ve Şehitler Mitingi buluşması sosyal ağlarda büyük yankı uyandırdı. Yenikapı buluşması fotoğraflarla ve farklı etiketlerle sosyal ağlarda paylaşıldı. Hatta birçoğu dünyada trendtopic (gündem) oldu. Ancak #TurkeyUnited gibi bazı etiketler binlerce tweet atılmasına rağmen gündemden silindi. Türkiye ile ilgili olumlu içerik olunca daha önce de benzer uygulamalar yapılması akıllara 'sansür' şüphesini getirdi. Belli bir konuda yeni kullanıcılar tarafından tweet atılmayınca veya politik konularda haber eskiyince gündem listesinden çıkaran twitter, dün bilerek ya da bilmeyerek oldukça erken davrandı. Buna en büyük örnek ise #TurkeyUnited etiketinin Google Trends analizinde saat 20:20'de doruk noktasına ulaşması. Bu etiketlerle ilgili sahte şikâyetlerin içeriklerin çıkarılması konusunda etkili olduğu iddia ediliyor.

SOSYAL MEDYADA ERDOĞAN
ITS Medya ise tarihi mitingin sosyal medya yansımalarını inceleyip medya kuruşlarıyla paylaştı. Sosyal medyada analizleri ve araştırmaları ile yön gösteren ITS Medya verilerinde; milyonlarca yansıma yer aldı. Haberler arasında en fazla siyasilerin ismi geçerken; liderlerin büyük buluşması sevgiyle karşılandı. Siyasi liderler arasında haber yoğunluğu en fazla olan kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Miting ile ilgili konuşulan konular arasında yüzde 90 oranında ismi geçti. Başbakan Binali Yıldırım haberlerde yüzde 45, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 38, Devlet Bahçeli ise yüzde 37 civarında konuşuldu.



Google Trends TurkeyUnited etiketi Google araması analizine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmaya başladığı dakikalarda doruk noktasına çıktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA