Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Telefonlar artık tasarruf ettiriyor

Akıllı telefonlar dünyanın en büyük sorunu olan tasarrufa el attı. İndireceğimiz uygulamalarla hayatımızı değiştirmemiz ve tasarruf etmemiz mümkün

Darbe girişimleri, savaşlar, ekonomik krizler tüm dünyayı ekonomik istikrarsızlığa zorlarken, demokrasiyi de ciddi anlamda tehdit ediyor. Türkiye, ekonomik istikrarını korumak için önümüzdeki süreçte daha az hata yaparak, tasarruf ederek, enerjisini doğru kullanarak hareket etmek zorunda. Küresel rekabette ayakta kalmak için elimizdeki her şeyi daha verimli kullanmak zorundayız. Bunu yapmanın bir yolu da akıllı telefonlara indirdiğiniz uygulama ve aksesuvardan geçiyor. Bu yolla sağlık, eğitim, seyahat, ve eğlence hayatımızı değiştirebilir ve tasarruf edebiliriz. Bunun için yüzlerce, hatta binlerce lira vererek satın aldığımız telefonları yeni alışkanlıklar kazanmamızı sağlayacak uygulamaları kullanmalıyız.

AKILLI ARAÇ VE SENSÖRLER
Akıllı telefonlarda artık unuttuklarımızı hatırlatacak daha çok uygulama var. Dış sağlığımızı bile bu sayede koruyabiliriz. Böylece daha az hastalanmamızı sağlayacak temel önlemleri alıyoruz. İş notlarımızı aynı dosyada ses, resim ve yazıyla bir araya getirerek buluşturuyoruz. İnternete bağlı istediğimiz her cihazdan notlarımıza ulaşabiliyoruz. Aracımızı nasıl sürdüğümüzü, elektrikli otomobilimizi verimli kullanıp kullanmadığımızı sensör ve uygulamalarla takip ediyoruz.

HAYAT KOLAYLAŞIYOR
Unutma riskine karşı, işle ve günlük yaşamla ilgili not alırken, ses, fotoğraf, video ve yazılarımızı tek dosyada bir araya getirebiliyoruz. Bu işi yaparken bulut servisinden ve akıllı uygulamalardan faydalanıyoruz. iPhone kullananlar mail uygulamasında istedikleri bir mesajı ileri tarihe incelemek üzere erteleyebiliyor. Android telefonlarda çocuklar için farklı bir modda açılış yapmak mümkün. Böylece aileyle çocuğun kullanım alanları ayrılıyor. Ayrıca eğitim uygulamaları konusunda seçenekler artarken çocuğun kullandığı uygulamalar ve ne kadar süreyle kullandığı aileye bildiriliyor.

VERİMLİLİK
Bu uygulamada fil hafızası var

Buluta sakladığınız bir dosyanın kaybolma ihtimali, cihazı kaybetmekten daha düşük bir olasılık. Pek çok bulut uygulamasında olduğu gibi sınırsız bir depolama ve erişim esnekliği mevcut. Evernote, bağımlısı olduğum uygulamaların başında geliyor. Yeni bir dosya oluşturdunuz. Aynı dosyanın içine fotoğraf, ses dosyası ve özel notlarınızı yerleştiriyorsunuz. Sonrasında bu notlara uygulamanın ücretli ve ücretsiz sürümüne göre farklı cihazlardan erişim şansı yakalıyorsunuz.

SAĞLIK
Dişini kötü fırçalıyorsun!
Eğer doğru diş fırçalama alışkanlığını küçük yaşta kazanmadıysanız, sonradan öğrenmek için iyi bir eğitmene ihtiyacınız olacak. Diş fırçası tasarımcıları bu kez akıllı telefonlarla diş fırçalarını bir araya getiren uygulamaya imza attı. Dünya genelinde yapılan araştırma, dişlerini fırçalayan kişilerin yüzde 80'inin ağızlarında en az bir bölgeyi fırçalamaya yeterince zaman ayırmadığını, yüzde 60'ının arka azı dişlerini ya hiç ya da çok az fırçaladığını ortaya koyuyor. Ancak artık bluetooth teknolojisi üzerinden akıllı telefonlarla iletişim kurabilen fırçalar var. Akıllı telefon kamerası kullanılarak tüm verileri anlık olarak App 4.1 uygulamasına aktarmak mümkün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA