Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Evde biri mi var?

Evde olmasanız da uzaktan internetle yönetebileceğiniz cihazların sayısı artıyor. Evcil hayvanlara bakan robot kameradan ısıtma ve soğutma sistemlerine, çamaşır makinelerinden buzdolaplarına tüm cihazların artık internet bağlantısı var

Eskiden evlerde sadece bilgisayarlar internete bağlıydı. Sonra akıllı telefonlarla birlikte evde ağa bağlı cihazların sayısı artmaya başladı. Tabletler, birden fazla bilgisayar derken tüm ev aletleri ve uzaktan yönetilen yeni cihazların hayatımıza girdiğini gördük. Berlin'deki IFA Fuarı'nda evde siz olmasanız bile akıllı çözümlerle uzaktan yönetilen tüketici elektroniği ürünlerinin arttığını görüyoruz. Arçelik Grundig markasıyla ağa bağlı ürünlerin televizyon ekranından yönetilmesini sağlıyor. Dünyada yaklaşık 11 milyar cihazın internete bağlı olduğunu, nesnelerin interneti platformunun (IoT) evlerde inanılmaz fırsatlar sunduğunu ifade eden Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, "Ev elektroniğinin tüm segmentlerinde ürün sunabilen tek Avrupalı marka olarak konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz" dedi.

HEDEF ARÇELİK'İN % 20'Sİ
Grundig markasının Arçelik'in toplam cirosunun yüzde 20'sine ulaşmasını hedeflediklerini belirten Bulgurlu, sözlerine şöyle devam etti: "Grundig'in satış geliri 2 kat arttı. Grundig cirosu bugün 500 milyon euro. Arçelik'in cirosu arttıkça Grundig de artacaktır. Üretimin her aşamasında dijital dönüşümü gerçekleştirmek zorundayız. Biz bu dönüşüme odaklanıyor, dijital dönüşüm projeleriyle geleceğe hazırlanıyoruz. Ev aletlerimiz, tüketicilerin ihtiyaçlarını anlayan ve onlara özel çözümler üreten akıllı cihazlara dönüşüyor. Arçelik OLED TV satışına gelecek hafta başlıyor. Piyasaya sunulacak ilk OLED TV modeli 65 inç olacak ve 12 bin 500 TL etiket fiyatıyla vitrine çıkacak. İkinci model de 55 inç büyüklüğe sahip olacak. LCD ekranlara göre daha az enerji tüketen televizyonların renk kalitesi de artacak.

EVCİL HAYVAN KAMERASI
Pawbo+, kedilerini veya küçük köpeklerini gün boyunca evde yalnız bırakmak zorunda kalan evcil hayvan sahipleri için tasarlanmış bir cihaz. Uzaktan erişimli kamera ve yiyeceklerin sunulduğu saklama bölümünden oluşuyor.

BOZULAN GIDAYI HABER VERECEK
Akıllı sensörüyle gıdanın bozulup bozulmadığına dair uyarı veren FreshMeter, fuarın öne çıkan ürünlerinden biri. Cihaz, kullanıcaya buzdolabındaki yiyeceklerin durumunu ışıkla gösteriyor.

ORGANİK MAYDANOZLAR EVDE YETİŞTİRİLECEK
Evde taze tüketilen gıdaları saksıda yetiştirme eğilimi giderek artıyor. Yeşil bitkilerin ev ortamında yetiştirilmesini sağlayan HerbGarden taze tüketim alışkanlığını artıracak. Evde mutfakta değil, salonda bile durmasını sağlayacak şıklığa sahip olacak. Bitkilerin su, ışık ve diğer ihtiyaçları otomatik olarak karşılanacak.

ÇAMAŞIRI CEP'TEN TAKİP ET
LG Signature kurutmalı çamaşır makinesi, endüstride bir ilk olan ısı pompası dönüştürücüsü ile yıkama performansını etkilemeden enerji verimliliğine ulaşmayı amaçlıyor. SmartThinQ Wi-Fi kontrol uygulaması sayesinde yıkama süreci ile ilgili son güncellemeler ve yıkamanın tamamlandığına dair bilgi akıllı telefonlardan takip edilebiliyor.

8K TV DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Grundig standında tanıtılan 8K TV'ler geleceğin televizyonları için öncü bir ürün. 8 hoparlöre sahip ses sisteminin içerisine oturan 8K TV, box&glass yapısıyla evlerde kullanılacak.

FUARDA SOĞUTAN FIRIN DA VAR
Aynı fırın içinde soğutma ve pişirme imkânı sağlayan ve uzaktan kontrol ile çalışan Grundig cooling oven/soğutuculu fırın, sabah evden çıkarken uzaktan pişirme emrini vermenizi bekliyor.

MUTFAKTA BİR YARDIMCI VAR
Mykie, BSH'nin akıllı ev asistanları dünyasına doğru yola çıktığı Home Connect'in bir ürünü. Akıllı asistan, ses tanıma yoluyla kullanıcının çağrısına karşılık veriyor. Mykie dinliyor, soruları cevaplıyor ve sözlü talimatları yerine getiriyor. Mutfaktaki ev aletleriyle bağlantılı olduğu için kullanıcı bunu tüm fonksiyonları kontrol etmek için kolaylıkla kullanabiliyor. Mykie kekin ne kadar süre daha fırında kalması gerektiğini kullanıcının ses komutlarından öğrenebiliyor.

BUZDOLABI İÇİNDE KAMERA ÖZELLİĞİ
Gözünüzün buzdolabının içinde olduğunu düşünün. Taze gıda alışverişi yaparken buzdolabında ne olduğunu bilmek büyük avantaj sağlıyor. Samsung family hub buzdolabı, iç kısmını gösteren üç adet kamerası ile kullanıcılara alışveriş listesi hazırlıyor ve aynı zamanda ürünlerin tazeliğine dair uyarılar iletiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA