Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Dijital koşu başlıyor!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bugün yapılacak Vodafone İstanbul Maratonu koşusunda süre ve konum takibi için ayakkabılarda çip, kollarda akıllı saatlerle koşmaya hazırız

Vodafone İstanbul Maratonu bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde koşulacak. Maratona katılacak atletlerin ayaklarındaki çipler koşu süresi ve konum takibi için kullanılıyor. Katılımcılar koşu sırasında kalp ritmini, koşu mesafesi ve süresini akıllı saat ekranından görebilecek. Akıllı kulaklıklar bile kulağınıza koşu süresini fısıldayacak. Akıllı telefonlar ise koşu ve sağlık uygulamalarıyla her adımın ölçülmesinde koşuya katılanlara rehberlik yapacak. Uygulamaların da yarıştığı akıllı saat yarışında Apple'ın ikinci nesil Apple Watch Nike+ serisi ve Samsung üçüncü nesil Gear S3 modeli daha akıllı uygulamalar ve sensörlerle artık spor asistanına dönüşüyor.

BİSİKLETTE VE YÜZERKEN
Akıllı saatler sadece koşarken değil, merdiven çıkarken, bisiklet sürerken veya yüzerken asistanlık yapmaya devam ediyor. Katedilen mesafe, süre ve yaktığınız kaloriyi kolunuzdaki saatten ölçmeniz mümkün.
Apple Watch Nike+ da yerleşik GPS anteni telefonunuz yanınızda olmasa da temponuzu, katettiğiniz mesafeyi ve rotanızı takip etmenizi sağlıyor. Samsung Gear S3 57 gram ağırlığı ve 1.2 inçten 1.3 inçe çıkarkan AMOLED ekranıyla geliyor. Samsung'un akıllı telefonlarında da yer verdiği Always-On özelliği Gear S3 Classic ve Gear S3 Frontier modellerinde de kullanılıyor.

UYGULAMALAR HER AN YANINIZDA
Sağlık ve spor uygulamaları her geçen gün yetenekleri artıyor. İster amatör ister profesyonel bir koşucu olun, Nike+ Run Club uygulaması koşu deneyiminizi hiç olmadığı kadar iyi hale getirmek için tam olarak ihtiyacınız olan şeyleri sunuyor. Arkanızda sizi motive eden milyonlarca koşucu ve her adımınıza rehberlik eden uzmanlar ile daha ileriye giderken sosyal paylaşım ağı etkisi yaratıyor.

S Health
STRES ÖLÇER HAZIR
Samsung telefonlarda kullanılan S Health uygulaması kendi özelliklerinizi girdikten sonra uygulama üzerinden yürüme mesafesi, kalp ritmi, stres gibi değerler ölçülüyor. Adım sayar uygulaması ile günde kaç adım attığınızı hesaplarken aldığınız sudan yediğiniz yiyeceğe kadar her bilgiyi girebiliyorsunuz. Koşu ve yürüme dışında bisiklet sürme ve doğa yürüyüşlerini de farklı şekilde ölçümlemek mümkün.

Streaks
TEKERLEKLİ SANDALYE UNUTULMADI
Uygulamadaki yüzlerce simgeyi içeren bir iMessage çıkartma paketine sahip olan Streaks, şimdi yeni Apple Watch Nefes uygulamasını destekliyor ve tekerlekli sandalye kullanıcılarına itme sayılarını ve katettikleri mesafeyi takip etme olanağı veriyor. WatchOS 3'teki Streaks ve Apple Watch Series 2, arka planda işleme ve anlık görüntülerin yanı sıra komplikasyon ve iOS 10 kadran galerisi desteği, zengin bildirimler ve yeni watchOS 3 dock'tan da yararlanıyor.

Zones
Kalbinizin üstündeki uygulama
Zones kalp atış hızınıza odaklanan bir antrenman izleyicisi ve gösterge paneli. Uygulama, kalp atış hızınızı ve egzersiz yoğunluğunuzu gerçek zamanlı olarak gösteriyor ve kalp atış hızınız değiştiğinde, arka planda çalışıyor olsa bile bileğinize dokunarak sizi uyarıyor.

Kulağınızda asistan fısıltısı
Samsung Gear IconX kulağınıza performansınızı söyleyen asistan gibi. S Health uygulaması ile birlikte çalışmak için tasarlanan kablosuz ve herhangi bir cihaza bağlanmaya gerek duymayan Gear IconX kulaklıkları, spor yaparken asistan gibi size bilgi veriyor. Üzerinde bulunan sensörler müzik ve gelen aramalara göre kolay kullanım şansı sunuyor. Yalnız kulaktan düşürmemek şartıyla...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA