Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Dijital girişim maliyeti düşürüyor

Girişime başlama maliyeti internet ve teknoloji yetenekleri sayesinde düştü. Girişimci, bulut teknolojisi, ayda 5 dolara sanal sunucu, dijital pazarlama ile maliyeti düşürüyor

Eskiden bir girişime başlamak için yüksek kira ödeyeceğiniz bir mağaza, teknolojik altyapı, deneyimli teknik eleman ve sermaye ihtiyacı onbinlerce liralarla ölçülüyordu. Oysa şimdi paylaşımlı ofisler, bulut teknolojisi, 'kullandığın kadar öde' mantığıyla çalışan dijital altyapı, dijital pazarlama yetenekleri girişimcilerin düşük bedelle işe başlamasını sağlıyor.
Algoritma kullanma yeteneğine sahip bir girişimci, teknolojiyi kullanarak dijital pazarlama, bulut teknolojisi ve aylık 5 dolara sanal sunucu kullanarak maliyetlerini dramatik şekilde düşürebiliyor.
Binlerce liralık sunucular satın almak, yazılıma binlerce liralık lisans ücreti ödemek, işi yapacak teknik adam bulundurmak ve istediğin an bu yatırımı büyütmek için yatırım yapma maliyeti tarih oldu. Yazılım, donanım ve uzmanlığa değil, kullandığın kadar ödeme mantığı girişim maliyetlerini düşürdü.

SÜPER GÜÇLÜ KAHRAMAN
Kurumda dönüşüm yaratan girişimciler veya kendi işini kurmak isteyen girişimciler için internet dünyasında inanılmaz çözümler var.
Pek çok insanın sadece dijital perakende devi diye bildiği Amazon'un yalnızca interenet teknolojileri konusunda uzman bağımsız bir şirketi daha var. Amazon Web Services (AWS) adını taşıyan şirket, her yıl düzenlendiği yıllık toplantısında bu yıl 32 bin girişimciyi ve kurum içinde dijital iş yapan çalışanı reInvent 2016 etkinliğinde bir araya getirdi. AWS reInvent 2016 açılış etkinliğinde konuşan şirketin CEO'su Andy Jassy, dijital iş yapan kurumların ve girişimcilerin kendilerini süper kahraman gibi görmelerini sağlayacak çözümlere sahip olduklarını söyledi.

SİZ İŞİNİZLE İLGİLENİN
Kurum içinde çalışan veya girişimcileri süper kahraman gibi hızlı, çevik, uçabilen ve imkânsızı başarabilecek yetenekleri kazanmasını sağlayan çözümleri Jassy şöyle anlattı:
"Biz dijital dönüşümü yaratacak fikirlere sahip profesyonellerin ve girişimcilerin sadece işine odaklanmasını sağlayacak en son teknolojiye sahip araçları geliştiriyoruz. Daha hızlı iş yapma yeteneği için tüm dünyada 14 farklı merkezde altyapı yatırımına sahibiz. Yakında rakam 18'e çıkacak. Güvenilir, kesintisiz ve gecikmesiz iş yapma yetenekleri için yeni yatırımlara devam etmek zorundayız."

MÜŞTERİNİN DEDİĞİNİ ANLA YÜZÜNÜ TANI
Dijital müşteriyi tanımanın yolu doğal konuşma dilini anlama yeteneğinden geçiyor. Amazon Web Services'in sunduğu yeni olanaklar arasında 27 dilde konuşulanı anlayan, yüz tanıyan, yapay zeka yeteneğine sahip ve karmaşık sorgulamaları yapan çözümler geliştirdiğini açıkladı. Bu yeni yetenekler sayesinde girişimciler doğal konuşmaları anlayan bir online fotoğraf hizmetini oluşturabilecek.



AYDA 5 DOLARA SANAL SUNUCU
Köşe başında dükkan değil, sık ziyaret edilen internet sitesi için çalışan dijital girişimci için sanal sunucu maliyetleri veya kullandığın kadar öde şartları önem taşıyor. Amazon Web Services dijital girişimciliğin maliyetini düşüren adımlarına sanal sunucu hizmeti Lightsail ile devam ediyor.
AWS Lightsail servisiyle aylık 5 dolardan başlayan sanal sunucu hizmeti almak mümkün. Açık kaynak kodlu sanal sunucu 512MB bellek, 1 sanal işlemci (CPU), 20 GB of SSD depolama ve 1TB of veri transeferi mümkün oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA