Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Sağlığı ve güzelliği teknolojiye borçluyuz

Teknoloji günlük hayatta birçok şeyi kolaylaştırıyor. Anne karnındaki bebeklerin kalbi dinleniyor, hastalar anlık takip ediliyor. Kadınlar da uygulamayla yapacakları makyajı önce ekranda deniyor

Güzelliği, sağlığı ve pek çok yeteneği teknolojinin olanaklarıyla korumak için teknolojiyi daha çok kullanıyoruz. Teknolojinin son gelişmeleri de dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarında sergileniyor. Eureka Park-Sand Expo'da cep ya da tablete yüklenebilen makyaj uygulamasından akıllı beşiklere, bebek kameralarından giyilebilir teknolojilere kadar pek çok girişim binlerce ziyaretçinin akınına uğruyor.

İŞLERİ KOLAYLAŞTIRIYOR
Örneğin dünyada 100 milyondan fazla kişini cep telefonuna ve tabletine indirdiği YouCam Makeup uygulaması, bayanların makyaj sorununu çözüyor. Ya da bebek ağladığında kendiliğinden sallanan beşikler, anne-babaların hayatını kolaylaştırıyor. Akıllı saatlerin pili bitince en basit işlemi bile yapamaz hale gelmesini Withings çözüyor. Şirket, 8 aylık pil ömrü ile en akıllı saatlerin en önemli derdi olan iş yapamaz hale gelme soruna çare oluyor.

YouCam Makeup
TELEFONDA GÖR MAKYAJA BAŞLA
Akıllı telefonuna Youcam Makeup uygulamasını indiren 100 milyon kişi farklı makyaj malzemelerini deneyip kendi kendine 'güzel miyim' diye soruyor. Firma yetkilileri, uygulamayı indirenlerden 4 milyonun Türkiye'deki kullanıcılardan oluşturduğunu söylüyor. Uygulamayı telefona kurduktan sonra ten renginize göre uygun modeli seçerek makyaj malzemelerini deniyorsunuz. Sadece makyaj malzemeleri değil, peruk veya farklı akseuarlar da denenebiliyor.

Nail Printer
KUAFÖRLERDE TIRNAK YAZICISI
Yakında kadın kuaförlerinde tırnak yazıcısı görürseniz şaşırmayın. Yapay tırnakların farklı tasarım ve renklerde kuaförlerde basılacağını görmek için çok beklemeyeceksiniz. İstediğiniz desen ve şekli seçtikten sonra hemen bir kaç dakika içinde tırnağınız baskıya hazır hale geliyor. Hatta öncesinde elinizde nasıl duracağını da görmeniz mümkün olabilir.

Happiest Baby
AĞLAYAN BEBEĞE AKILLI BEŞİK
Bebeklerin ağlama sesini duyan akıllı beşikler hemen sallanmaya başlıyor ve anne babanın akıllı telefonuna uyarı gönderiyor. 'Şimdi anne baba olmak varmış' diyenleri duyar gibiyim. Akıllı beşik anne ve babaların işini kolaylaştırıyor. Beşiği ve uygulamayı kurduktan sonra düğmeyi açmak yeterli oluyor. Mikrofona ağlama sesi gelince beşik kendiliğinden, ayarlanan ritme göre sallanıyor. İsterseniz sallama ritmini akıllı telefon uygulamasından da değiştirebiliyorsunuz.

Kumanda
TEK KUMANDAYLA 25 BİN CİHAZ
Seven Hugs 25 bin cihazın dilinden anlayan bir kumanda. Dokunmatik ekranında hangi cihazı kullanacaksanız, onun şekline dönüşüyor. Evdeki ışık, ses sistemi, televizyon, termostat, klima, hoparlör, kilitler ve uber'den araç çağırma işini yapabiliyor. Kitlesel fonlama desteğiyle 1 milyon 100 bin dolar toplayan şirket, evin kumanda merkezi olmayı başarmış durumda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA