Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Karne hediyesine içerik desteği

Mobil uygulamalar, video siteleriyle çocuğunuza aldığınız akıllı telefon, tablet ve bilgisayarı ücretsiz eğitim kurslarına dönüştürebilirsiniz. YouTube’da eğitim kanalları, mobil telefonda uygulamalarla matematikten yabancı dile pek çok eğitim ücretsiz sunuluyor

Çocukları için uzun süreli taksitlere katlanan aileler işin kolayına kaçıyor.
Genelde çocuğuna tablet ya da bilgisayarı aldıktan sonra eğitim için neler yapacağına kafa yormuyor. Böyle olunca aileler kendi elleriyle iletişimsizlik kuyusunu kazıyor. Oysa çok basit araştırmalarla her aile çocuğuna internette eğitim rehberi hazırlayabilir. Çocuğunuza günde kaç kez "yapma" diyorsunuz?
Çocuğunuza öncelikli olarak sosyal medya ve internette kişisel bilgileri paylaşmanın zararlarını anlatmadan ona keşfedebileceği zenginliği gösterin.
Bu konuda zaman ayırmadığınız sürece asla istediğiniz sonucu alamayacağınızı unutmayın.

ÇOCUK MODU VE PROFİLİ
Çocuğunuza aldığınız tablet, akıllı telefon veya bilgisayarı teslim etmeden önce onunla birlikte kullanıcı profilini oluşturun.
Eğer kendi cihazınızı veriyorsanız, mutlaka çocuk modunu oluşturun. Çocuğunuz sizin cihazınızı kullanırken yanlışlıkla özel bilgileri silmesini engellersiniz.
YouTube sadece içi boş tartışma videolarının döndüğü bir araç değil. Öncelikle çocuğunuz için YouTube girişi yapın. YouTube yaşa göre içerik koruması yaptığı için çocuğunuzun giriş profilini oluşturun.
Böylece uygunsuz içeriğe erişim kendiliğinden filtrelenmiş olacaktır. Bunun için profili birlikte oluşturun.

KURALLARI ÖĞRETİN
Çocuğunuza dışarıda veya evde mutlaka kendi profiliyle girmesi gerektiğini, şifre ve özel bilgilerini asla başkasıyla paylaşmaması gerektiğini anlatın.
Ayrıca sosyal medya paylaşımları yaparken, arkadaşlarını küçük düşürecek fotoğraf, söz ve davranışlardan uzak durması gerektiğini sebepleriyle anlatmakta fayda var. Sonuçta internette yaptığı her davranışın gerçek hayattan farksız olduğunu bilmesi çok önemli. Aileye ait kişisel bilgileri paylaşmanın doğurabileceği sonuçları mutlaka anlatın.

VİTAMİN
Vitaminli çocuklar eğitimi değiştiriyor
Çağın araçlarını kullanarak eğitimde dönüşüm yaratmak zorundayız.
Öğrencilere ücretsiz erişebilecekleri içeriklerin kalitesini artırarak eğitimde fırsat eşitliği için katkı sağlamak mümkün.
Bu vizyonla çalışan kurumlardan biri olan Sebit, Vitamin içeriğini Fatih Projesi kapsamında yeniden değerlendirdi.
Vitamin, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm Milli Eğitim müfredatını kapsıyor.
Öğrenciler evlerinden ücretsiz bir şekilde Vitamin'e erişebiliyor.
Her cihazdan erişim olanağı sunulurken, Fatih Projesi kapsamında sunulan cihazlar dışında her cihazdan içeriğe ulaşılması sağlanacak. Böylece Türkiye'nin her tarafından öğrenciler eğitim içeriğine erişecek. Çok yakın bir zamanda Vitamin içeriğine okul öncesi eğitimi de ekleyecek ve böylelikle öğrenciler okul öncesinden üniversiteye kadar olan eğitim müfredatının tamamına Vitamin'den ulaşabilecek.

TONGUÇ
Tonguç Akademi'de matematik sevilir

Uzun süredir YouTube üzerinden eğitim içeriği sunan kanallar var.
Bunları çocuğunuzla birlikte gözden geçirin. Tonguç Akademi çocuklar için de popüler bir eğitim kanalı. Çocukların rahat anlayabileceği dille ve örneklerle anlatılan dersler oldukça değerli bir içerik yaratıyor. Sadece sınav döneminde değil, normal dönemde matematik yeteneklerini geliştirebilecekleri bir kanal. Ayrıca TEOG sınavlarına hazırlık konusunda oldukça zengin bir içerik Tonguç Akademi'nin iyi bir kanal olmasını sağlıyor.

KHAN ACADEMY
Her şeyi öğrenebilirsin!

Khan Academy Türkçe içeriğiyle "Her şeyi öğrenebilirsin" sloganıyla sınırsız bir içerik havuzunu büyük küçük herkesin hizmetine sunuyor. Çocukların analitik düşünme yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor. Görsel içeriklerle zenginleşen içerik merakın peşinden koşan çocuklara geniş ve güvenilir bir dağarcık sunuyor. Özellikle fen bilimleri, matematik ve sosyal bilimler konusunda öğrenilecek ne kadar çok şey olduğunu görüyorsunuz. http://www. khanacademy.org.tr/ sitesi dışında YouTube kanalı üzerinden Türkçe içeriğe ulaşmak mümkün.

DUOLINGO
İngilizce her gün öğrenilir
Masaüstü bilgisayarda, tablette veya akıllı telefonda nerede olursanız olun sadece çocuğunuz için değil, kendiniz için kullanabileceğiniz Duolingo harika bir yabancı dil eğitim kaynağı. Kendi hesabınızı 1 dakikada oluşturabiliyorsunuz. Şu anda İngilizce ve Almanca eğitim olanağı sunuluyor.
Hesabı oluşturduktan sonra bilgi seviyenize göre eğitime başlıyorsunuz.
Uygulamayı tablete veya akıllı telefona indirip çocuğunuza ve kendinize özel hesaptan kullanabilirsiniz. Ayrıca değişik kullanıcı kulüpleri ile içeriği interaktif öğrenme şansına çevirmeniz mümkün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA