Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Şebeke bodrum kata indi

VoWifi gibi yeni teknolojiler WiFi üzerinden ağa bağlanarak kapsama problemini çözdü. Yurtdışında, uçakta, hastanelerin bodrum katında WiFi şebekesi üzerinden uygulama gerektirmeden konuşulabilecek

Mobil şebekelerin kapsama alanı yeni nesil teknolojilerle genişliyor. Turkcell Android ve iPhone üzerinden VoWifi desteği vermeye başladı. Uyumlu telefonlarla WiFi üzerinden ekstra uygulama indirmeden arama yapmak ya da aranmak mümkün oluyor. Şebeke olmasa da WiFi üzerinden tarife dahilinde konuşmak sorun olmayacak. Güncel yazılımlı iPhone ve Android telefonlarla kapsama alanı dışında bodrum katlarda, trende, uçakta yurtdışında WiFi şebekesi üzerinden konuşmak mümkün. Diğer operatörlerin de yakında sunmaya başlayacağı VoWiFi servisi için operatör ve telefon uyumu şart. Bu yeni teknolojiyle WiFi ağına bağlıysanız, şebeke sinyali olmasa da arayanlar size ulaşıyor.

SERVİS ÜCRETSİZ
Turkcell'in HD Ses ve Video Arama (VoLTE ve VoWifi) servisi ücretsiz. Aramalar abonenin mevcut paketi üzerinden ücretlendiriliyor. WiFi sinyali kuvvettliyse HD kalitede konuşuluyor.

TELEFONA HER YER İNTERNET
Eğer mobil bağlantı yoksa, WiFi ağı üzerinden uyumlu telefonla konuşmak (WiFiCalling - VoWifi) mümkün oluyor. SIM karttan doğrulama yapan telefon şebekeye WiFi üzerinden 'ben buradayım' diyor. Kapsama alanında olmasanız da WiFi üzerinden ağa ulaşıyorsunuz. Telefonlar "Bana her yer internet" diyor.

BERBER KOLTUĞUNDA TEST!
Gazetenin bodrum katında berber koltuğuna otururken şebeke yoktur. Sadece WiFi ağına bağlanırım. Geçtiğimiz hafta Turkcell'deki mühendis arkadaşımın uyarısıyla VoWifi özelliğini aktif hale getirdim. Geçen gün yine berber koltuğunda otururken VoWifi teknoloji ile konuşma şansı elde ettim. Berber Zafer, "Abi, burada Turkcell şebekesinden konuşanı daha önce görmemiştim" dedi. Ben de Fenerbahçeli Berber Zafer'e VoWifi teknolojisini anlattım.

4 ADIMDA KULLANIMA HAZIR!
İlk adım: Telefon güncelleme Android ya da iPhone'un güncel sürümünü indirin. Apple iPhone için iOS 10.2.1 en son sürümünü yükleyin.
İkinci adım: Operatör güncelleme Operatör ayarlarını güncellemek için sırayla Ayarlar, Genel ve Hakkında seçeneğindeki 'Operatör' üzerine tıklayın. Sonra, Operatörü Güncelle kısmında "tamam" kelimesini seçin.
Üçüncü adım: Ses ve Veri etkinleştirme Sırayla Ayarlar, Hücresel, Seçenekler, LTE'yi Etkinleştir kısmına giriş yapın. "Ses ve Veri" seçeneğini seçin.
Dördüncü adım: VoWifi aktif hale getirme VoWifi aktifleştirmek için sırasıyla Ayarlar, Telefon ve Wi-Fi ile Arama kısmındaki "Bu iPhone'da Wi-Fi ile Arama" seneçeğini açık konuma getirin. Servis şimdilik Turkcell şebekesinde kullanılıyor.

UYUMLU TELEFONLAR
iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, Samsung S6, Samsung S6 Edge, Samsung S7, Samsung S7 Edge, LG G4, LG G5

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA