Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Filmlerden küresel eğitim ekranı

Voscreen girişimi 15 saniyelik film fragmanları ve dizi görüntüleriyle 21 dilde 72 ülkeden 1.8 milyon kullanıcının İngilizce öğrenmesine destek olan küresel eğitim uygulaması yarattı

Türkiye'nin de başını ağrıtan yabancı dil öğrenme problemine mobil uygulamalar çözüm oluyor. Tüm dünyada 72 ülkeden yaklaşık 1.8 milyon kullanıcıya sahip Voscreen uygulaması 15 saniyelik film ve dizi fragmanları, animasyon videolarından İngilizce eğitimine destek oluyor. Irak'tan Kolombiye'ya 21 dilde küresel bir hizmet sunuyor. Oyunlaştırılmış dil eğitim uygulamanın bu kadar basit ama arkasında karmaşık teknolojik altyapıya sahip olması, üstelik bu girişimin İstanbul Şişli'den çıkması gurur verici.
Voscreen'in 8 yıllık projenin 5'inci yılında olduğunu söyleyen kurucusu ve yatırım ortağı Deniz Dündar hayalin farklı aşamaları olduğunu belirtiyor. İlk aşamasının hayalet aşama olduğunu belirten Dündar, "2014'e kadar bizim Türk şirketi olduğumuzu bilen yoktu. Dünyanın her yerinden aldığımız mesajlar, kullanıcıların ve yatırımcıların desteği bizim en zor zamanlarımızda sürekli ayakta kalmamızı sağladı" diye konuştu.

KÜRESEL EĞİTİM UYGULAMASI
Voscreen'in 5 ana hedefi olduğunu söyleyen Dündar, projenin detaylarını paylaştı: "Birinci hedefi yabancı dil eğitimini dijital ortama taşımak. Biz insanın anadilini öğrenmesini sağlayan şeyi dijital platforma aktarabileceğine inanıyoruz. Bunu yaparken oyunlaştırma tekniklerini kullanan bir bilim projesi ortaya koymaya çalıştık. 28 bin saatten fazla insan emeğiyle hazırlandı. İkinci hedef ise tamamıyla ücretsiz uygulama olarak konumlandırdık. Bu sayede eğitimde fırsat eşitliğinin en güzel örneği olma şansını yakalıyoruz. Türkiye'nin ve dünyanın tüm coğrafi bölgelerinden kullanıcılara sahibiz. Üçüncü hedef: Yeni bir gelir modeli tanımlıyoruz. İçerik sponsorluğuna dayanan bu eğitim modelinde insanlar reklam izlediğinin bile farkına varmıyor. Bunu dil eğitiminin bir parçası olarak alıyor. 2 milyar hedef kitlenin 2020 yılına kadar 200 milyonuna ulaşmayı hedefliyor."

İNSAN İNSANDAN BESLENİYOR
Çalışanlarından aldığı güce inanan Voscreen çalışanlarının mutlu bir ekip arkadaşı olmasını sağlamak için temel prensipler ortaya koyuyor. Dündar'ın dördüncü hedef olarak tanımladığı kuralı veya ödülü şöyle tarif ediyor: "Çalışanlarımıza her gün yarım saatini okumaya ayırmasını karşılıklı bir anlaşmayla hayata geçirmesini sağlıyoruz. İstediği kitabı okuduktan sonra aldığı notu bizimle paylaşmasını istiyoruz. Bu notlardan oluşan 'İnsan insandan beslenir' kitabını topluma kazandırdık. Kitabın gelirini de işitme engellilere bağışladık. Biz toplumdan ve dünyadan elde ettiğimiz değeri geri iade etmek gerektiğine inanıyoruz."

21 DİLDE ÜCRETSİZ İNGİLİZCE EĞİTİM
"Türkiye'den milyar dolarlık küresel bir marka çıkar mı" tartışmalarına Voscreen kurucusu Deniz Dündar, "Çift haneli milyar dolarlık marka olma hedefine inanıyoruz" diye yanıt veriyor. Dündar bu durumu şöyle açıklıyor: "Yurtdışında Voscreen'i kullanan insanların oranı yüzde 54. Türkiye'den sonra en çok uygulama kullanıcı trafiği Suudi Arabistan'da. Irak'ta 20 bin kişi uygulamayı indirdi. Okullar yoğun şekilde Voscreen kullanıyor. Sadece Türkiye'de değil, dünyada pek çok okul Voscreen kullanıyor" şeklinde küresel marka olma iddiasına yanıt verdi.

EN İYİ EĞİTİM UYGULAMALARI ARASINDA
Dünyanın en prestijli eğitim kurumlarından Wharton Business School tarafından düzenlenen eğitimde yenilikçi projelerin ödüllendirildiği Reimagine Education yarışmasında Voscreen uygulaması üçüncülük ödülü aldı. 500 girişimin katıldığı yarışmada Google tarafından satın alınan Duolingo'nun birinci olduğunu düşünecek olursanız, ödülün taşıdığı önem bir kez daha ortaya çıkıyor. Dünyanın en iyi eğitim uygulamaları arasına giren Voscreen, bilim ağırlıklı bir proje olmasına rağmen herhangi bir destek almadan küresel bir başarı hikayesi olunabileceğinin kanıtı.

YENİ FİKİRLER İÇİN 3 GÜNÜNÜZ KALDI
Dijital dönüşüm iddiası taşıyan Türkiye'nin her yıl daha fazla girişime destek olması şart. TÜSİAD tarafından girişimciliği desteklemek amacıyla düzenlenen "Bu Gençlikte İş Var" yarışması yeni başvuruları kabul etmeye başladı.
Bu Gençlikte İş Var! üniversite öğrencilerine yönelik bir iş fikri yarışması olarak tasarlandı. Üniversite öğrencisi genç girişimci adaylarının gerekli mekanizmalar ile desteklendikleri takdirde, Türkiye'nin büyümesi ve kalkınmasında kilit bir rol oynayacakları inancından yola çıkarak düzenleniyor. Yarışmaya http://bugenclikteisvar.com/basvur sitesi üzerinden başvurmak için 3 gün kaldı.

15 SANİYELİK VİDEOLARLA İNGİLİZCE
Voscreen uygulamasını Android veya iOS tabanlı tablet veya telefona indirerek ücretsiz kullanabiliyorsunuz. İngilizce her kelimeyi sanki bir oyunun parçasıymışcasına arka arkaya gelen videolarla öğreniyorsunuz. Her video kullanıcının doğru veya yanlış yanıtlarına göre farklı bir kurguyla arka arkaya geliyor. Uygulamada 15 saniyelik popüler videolarla İngilizce eğitim veriliyor.

DİJİTAL GİRİŞİMCİ EKONOMİSİ

Türkiye'den milyar dolarlık girişim çıkar mı?

Google'ın doktora öğrencisi girişimcilerin bilim projesi olduğunu düşünecek olursanız, hayalden gerçeğe geçişin ne kadar önemli olduğunu görebiliriz. Türkiye'nin de milyar dolarlık küresel girişim çıkarma hayaline yaklaşan girişimlerin olması için desteklenmesi şart. Voscreen küresel eğitim projesi olduğunu ilk 5 yılında gösteriyor. 21 dilde 72 ülkeden 1.8 milyon kullanıcıya İngilizce eğitim veren bir bilim projesi olarak bu desteği fazlası hak ettiği gerçek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA