Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Canlı yayınlar güzelleşiyor

Akıllı telefonlar artık kameralarıyla fark yaratıyor. Asus’un yeni açıklanan Zenfone 4 serisi selfielere, videolara ve sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınlara bile gerçek zamanlı güzelleştirme efekti uyguluyor

Türkiye'de ve dünyada akıllı telefon kullanıcılarının tercihlerinde kameraların yetenekleri etkili oluyor. Fotoğraf konusunda en dikkat çeken alışkanlıklarımızın başında selfie (Özçekim) çekimler geliyor. Artık açıklanan her yeni telefon kameralarıyla fark yaratmaya odaklanıyor. Asus da Zenfone 4 serisiyle fotoğraf tutkusuna odaklandı. Asus, sosyal medya canlı yayınlarını, video çekimlerini ve selfie fotoğraflarını SelfieMaster uygulamasıyla güzelleştiriyor. Ayrıca Türkiye'de de satışa sunulacak olan ZenFone Live 5.5 inç, fotoğraf makinesinde yer alan güzellik modu, cilt yumuşatma, yüz özellik dengelemesi gibi özelliklerle de profesyonel kalitede ayarlar yapma olanağı sunuyor.

FOTOĞRAF ÇEKMEYİ SEVİYORUZ
Asus'un "Fotoğrafı Seviyoruz" (We Love Photo) sloganıyla tanıttığı yeni Zenfone serisinin dikkat çeken modelleri fiyat yüzünden malesef Türkiye'de satışa sunulamıyor. Asus ZenFone 4 ailesinin 3 üyesi ZenFone Live 5.5 inç, ZenFone 4 Max ve ZenFone 4 ise ekim ve kasım ayları içerisinde Türkiye'de de satışa sunulacak. ZenFone 4 Pro, ZenFone Selfie ve ZenFone 4 Selfie Pro ise Türkiye'de satışa sunulması beklenmeyen telefonlar arasında bulunuyor. ZenFone Selfie ve ZenFone Selfie Pro, selfie çekmeyi sevenler için yüksek çözünürlüklü çift kamerayı telefonun ön kısmında kullanıyor. Ancak iki telefonun Türkiye'de satışa sunulacağı yönünde bir açıklama yok. Önde bulunan kameralardan birinin 120 derecelik geniş açıyla çekmesi, daha fazla kişinin selfieye girmesini sağlıyor.

PAYLAŞIM DOSTU İNTERNET
Zenfone 4 Pro, yüksek hızlı bağlantıyla anlık fotoğraf paylaşmayı çok daha kolay hale getiren Gigabit Connectivity teknolojisini destekliyor. Yüksek hıza sahip olan Zenfone 4 Pro, gigabit ağını hem iç mekanlarda hem de hareket halindeyken kullanabiliyor. Snapdragon 835 Mobil Platform'a entegre olan Snapdragon X16 Gigabit LTE modem, ZenFone 4 Pro'nun 4G LTE ile LTE uyumlu bir ağ üzerinden en yüksek indirme hızlarına ulaşmasını sağlarken, Qualcomm TruSignal çift anten teknolojisiyle daha geniş bir kapsama alanı sunuyor.

TWITTER 280 KARAKTERİ DENİYOR
Pek çok Twitter kullanıcısının en çok şikayet ettiği şeylerin başında 140 karaketer sınırı geliyor. Çoğu zaman bu sınırlamadan dolayı kendini rahatça anlatamadığını söyleyenleri görürsünüz. Üstelik yerel dillerde uzun cümleler ve artan karakter sayıları çözümü daha da zorlaştırıyor. Twitter böylce karakter sayısını iki katına çıkartarak kullanıcıya daha rahat bir deneyim sunmayı hedefliyor.



TELEFON TELEFONU ŞARJ EDER Mİ?
Akıllı telefonların kameradan sonra en çok dikkat çeken diğer özelliği ise pil süresi. ZenFone 4 Max, ZC554KL modeliyle 5.5 inç ekran ve 5000 mAh kapasiteli bataryayla geliyor. 5.2 inç ekrana sahip ZC520KL modeli ise 4100 mAh bataryasıyla 4G'de 37 güne kadar bekleme süresi sunuyor. İki model de istenildiğinde diğer akıllı cihazları şarj edebilecek.



AKILLI CEKETLER ARTIK SIRTIMIZDA
Levi 's ve Google'ın işbirliğiyle geliştirilen akıllı Jean ceket gelecek hafta satışa sunuluyor. 350 dolara www. levis.com adresinde satışa sunulacak olan kot ceket, bileğinde yer alan dokunmatik yüzey sayesinde dinlediğiniz şarkıyı değiştirebilir, bisiklet veya araba sürerken gelen mesajlarınızı dinleyebilirsiniz.



TELEFON İŞLEMCİLERİ YAPAY ZEKA YUTUYOR
Akıllı telefonların sadece uygulamaları değil, işlemcileri de yapay zeka kullanıyor. Gelecek yıl ise telefonlarda yapay zekasız işlemci bulunmayacak. Apple'ın iPhone 8 ve iPhone X ile açıkladığı bionik çip kullanımının arkasında bu teknoloji var. Huawei ve Microsoft ise yapay zeka işlemcileri üzerinde çalışıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA