Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

"Paralellerin hiçbir kutsalı yok"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ilk günden bu yana AK Parti'nin içinde ve yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında siyaset yapan bir isim. 7 Haziran'a 10 gün kala, yapılan algı operasyonlarını, medyatik manipülasyonu ve iddiaları AK Parti teşkilatlarını ve sahayı çok iyi tanıyan İdris Güllüce ile değerlendirdik.

Güllüce ile Ataşehir'deki İLBANK'ın yeni binasında görüştük. Bina hizmete açılalı 15 gün olmuş sadece. Elektrik ve ısıtma sistemleri gibi enerjisini kendi üreten akıllı ve teknolojik olarak mükemmel bir bina. Bakan Güllüce'ye son günlerde çok sık eleştiri konusu olan "betonlaşma" meselesini, eski binaların yıkılıp yeniden yapılması gerekirken neden boş arazilere bina yapıldığını sordum önce.

Güllüce, "Kentsel dönüşümde binaların riskli olması lazım ki kentsel dönüşüm kuralları çerçevesinde yeniden yapılsın. Çok ciddi bir ivme kazandı kentsel dönüşüm. Türkiye yeniden yapılıyor adeta. 'Boş alanlara bina yapılıyor' meselesine gelince, oralar devletin değil ki. İnsanların kendi özel mülkiyeti, tapulu arazisi ve bina yapıyor. İnsanların özel mülkiyetine karışma hakkımız yok" diye cevap verdi.

TÜRKİYE'YE BUDAMA OPERASYONLARI
Gezi süreciyle başlayan ve özellikle uluslararası medyada Türkiye aleyhine yapılan operasyonlarla ilgili Güllüce çok net konuştu: "Türkiye ne zaman atağa kalksa, proje üstüne proje geliştirse, Türkiye'ye karşı budama operasyonu yapmak isteyen güçler devreye giriyor. Tek hedefleri de Türkiye'de kaotik bir ortam yaratmak"

2002 yılında AK Parti'yi kurarken herkesin büyük umut beslediği AK Parti'nin iktidara geldiği andan itibaren bu beklenti içindeki kitlelerin taleplerini karşılamak için kolları sıvadığını kaydeden Güllüce, 2007 yılına gelindiğinde AK Parti'nin bu reformcu ve inanılmaz performansının kesilmek istendiğini, "E muhtıra", "367 garabeti" ve ardından AK Parti'nin kapatılması davasının geldiğini söyledi.

Bu girişimleri, gelişen Türkiye'ye karşı ilk budama operasyonu olarak değerlendiren Güllüce şöyle devam etti: "Türkiye dev projeler yapar hale geldi. Kanal İstanbul, 3. Köprü, Marmaray, 3. Havalimanı projesi yapılmaya başlandı. Ki bu projeler Türkiye'yi uçuracak projeler. Hemen 2. Budama operasyonu olan Gezi'yi patlattılar. Cumhurbaşkanımız, partimiz ve milletimiz sayesinde bu operasyon da bertaraf edildi.

Tam Türkiye bu süreci atlattı, toparlanmaya başladı derken bu defa da tam bir ihanet operasyonu olan 3. Budama, yani 17-25 Aralık darbe girişimini patlattılar. Gezi ile başaramadıklarını 17-25 Aralık'la yapmaya çalıştılar. Türkiye bunu da atlattı ve yeniden toparlandı. Bu defa da 4. Budama operasyonu dediğim Kobani bahane edilerek 6-8 Ekim operasyonunu patlattılar. Bütün bu budama operasyonları karşısında hem Cumhurbaşkanımız hem partimiz hem de milletimiz dimdik durarak hepsini bertaraf ettik."

PARALEL BERTARAF EDİLDİ
Tüm bu budama ve darbe girişimi operasyonlarına rağmen Hükümetin 13 yıldır muhteşem işlere imza atmayı sürdürdüğünü ifade eden Bakan Güllüce, "Paraleller hala budamaya çalışıyor ama artık engel olacak güçleri kalmadı, bertaraf edildiler" dedi.

YENİ ANAYASA'YI YAPACAĞIZ
Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki gibi muhalefetin 7 Haziran seçimleri için de bir ittifak kurduğunu söyleyen Güllüce "Zıtlar bir arada olmaz diye bir kural vardır ama HDP, MHP, CHP ve Paralel yapı bir araya geldi. Tek hedefleri de Cumhurbaşkanımızı ve partimizi çökertmek. Ama başaramayacaklar. Millet hiçbir zaman buna izin vermez. Türkiye'yi budama operasyonlarına karşı milletimiz teyakkuz halinde ve sandıkta derslerini verecek bunlara. Yine tek başımıza iktidarız ve İnşallah bu köhnemiş Anayasa'yı da değiştirip doğru dürüst, sivil bir anayasa yapacağız" diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART
Lider odaklı bir millet olduğumuzu ve bizim yapımıza en uygun sistemin Başkanlık sistemi olduğunu kaydeden Güllüce, "Başkanlık sistemi şart. Milletimizin yönetim anlayışına en uygun olan Başkanlık sistemi. Başkanlık sistemi, Türkiye'nin elini daha da güçlendirecek bir sistem" dedi.

BİZ İHANETİ GÖRÜNCE UZAKLAŞTIK, ONLAR KUCAKLAŞTI!
Güllücü'ye, özellikle Paralel yapının "17-25 Aralık'taki darbe girişimi sırasında ne hissettiğini sordum. Paralel Yapı konusunda tam anlamıyla dolmuş Güllüce. Hükümet'in Esed'le ilişki kurduğu dönemi, Paralel yapıyla kurulan ilişkiye benzeterek "Biz onların katil ve hain olduklarını görünce ilişkiyi kestik. Ama muhalefet onların katil ve hain olduğunu görünce onlarla ilişkiye geçti. Aramızdaki fark bu!" diyor.

"17-25 Aralık operasyonlarında çok ciddi ihanete uğramış hissettim kendimi. Bize "saf" diyorlar hayır değiliz. İnsanlık ettik ve suistimal ettiler ihanet ettiler. Onlar bir STK iken beraberdik ama hain olduklarını gördükten sonra kestik ilişkiyi. Böyle bir ihaneti, hainliği bilebilmemiz için insanüstü güçlerimizin olması lazım.

Dışişleri Bakanımızın konuşmasını dinleyip bunu yurtdışına servis edecek kadar hain olduklarını tahmin edemezdik. Biz bu adamların hain olduğunu öğrendikten sonra kestik ilişkiyi ama siz hain olduklarını bile bile berabersiniz. İşte bu ilkesizlik ahlaksızlık olan bu!" ifadelerini kullandı.

HER TÜRLÜ AHLAKSIZLAR!
Savaşın bile bir hukuku olduğunu, aileye dokunulmayacağını vurgulayan Güllüce Paralel yapının özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve onun ailesini hedef almasını ahlaksızlık olarak niteliyor ve ekliyor: "Bunlar ahlaksız. Yaptıkları, İslami kurallara göre de evrensel insani kurallara göre de ahlaksızlık! Neyi referans alırsanız alın ahlaksızlık! Paraleller öyle ilkesiz ki hiçbir kutsiyetleri yok!"

NOT: Çevre Bakanı İdris Güllüce ile sohbeti tamamlayıp tam kalkarken Güllüce'nin kızı üzüntülü bir şekilde devreye girdi ve şunları söyledi: "Meryem Hanım, bunlar anneme de iftira attı. Güya annem yüzmek için olimpik yüzme havuzunu kapatmış. Günlerce ağladı annem. Ne olimpik havuzu bilir ne oraya gitmişliği var. Hiç alakası yokken iftiralarla aileleri çok üzdüler."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA