Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Al sana devrim

Bu halk daha bir hafta önce, az değil 240 şehit verdi vatan, din, millet, demokrasi uğruna. Binlerce de yaralımız var.

Direniş neymiş, devrim neymiş, isyan neymiş, öfke neymiş gösterdi herkese. Latin Amerika'dan kendine devrimci idoller seçenler, Tekbir getirerek tankların üzerine yürüyenler karşısında artık konuşmaya utanmalıdır.

Halk devriminin tanımını değiştirdi bu millet.

***

Fetullahçı darbe girişimini zihnime kazıyan bir görüntü aklımdan silinmiyor.

Gencecik bir adam hızla kendine doğru gelen tankın önünde duruyor. Tankın kendini ezmesine saniyeler kala tankın altına yatıyor. Sonra arkadan ikinci tank geliyor. O da çok hızlı. Onun da durmadığını görünce altına yatıyor.

Üzerinden iki tank geçen bir yürek nerede var? Dünyadaki hangi devrimde, hangi toplumsal olayda, hangi protestoda insanlar tankların altına atmıştır kendini?

***

İstanbul'da FETÖ darbe girişimine tepki göstermek için gittiği Altunizade'de durdurmaya çalıştığı iki tankın üzerinden geçtiği kişi 34 yaşındaki Sabri Ünal.

AA'ya konuşan Ünal, "Tanklara dur dedim ama askerler durdurmadı. Kaçmak yerine altına yattığım ilk tanktan hiç yara almadan çıktım. Ayağa kalkar kalmaz ikinci bir tankın üzerime geldiğini gördüm. Ondan da sağa mı sola mı kaçayım derken ortasına yatmayı tercih ettim. Ancak ikinci tank kolumun üzerinden geçti" diye konuşuyor.

***

Türkiye'nin 81 ilinde ve ilçelerinde her gece, vatanı, namusu, evlatlarının geleceği, kendi iradesi ve lideri için sokaklara çıkan milyonlar var.

Olayın sıcaklığı daha geçmediği için kimse farkında değil. Ama bu eli öpülesi millet, bir kez daha Türkiye'nin 50 yıl geriye götürülmesini isteyenlere fırsat vermedi.

Menderes'in ipe giderken ki yalnızlığını bu sefer seçtiği liderinin yaşamasına izin vermedi.

'Türkiye'de her 15 yılda bir darbe veya muhtıra olur" diyenlerin bütün tezlerini çöpe attı.

Çıplak elle tankların durdurulabileceğini, helikopterlerin indirilebileceğini, kurşunların bir halkı öldürmeyip aksine diriltebileceğini dünyaya gösterdi.

***

Şimdiden tarihe geçti, şimdiden tarih yazdı bu millet. Tanklara, helikopterlere, kurşunlara karşı yönetime el koydu bu millet. Tüm dünyaya halk devrimi nasıl yapılırmış gösterdi.

O kadar çok öykü var ki bu yazıya sığmaz. Hiçbir yazıya sığmayacak destanlar yazıldı 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece.

İki tane polis arabası yakanlar için 'Ay devrim yapıyorlar' diyenler, milyonlarca insanın çıplak elle tank durdurmaya kalkmasını, göğsünü kurşunlara siper etmesini anlamaz.

Bu milletin her renkten, her dilden ve her görüşten fertleri o gece yüz yılın en büyük halk devrimini yaptı…
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA