Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Kazanmayı istedi

Maç başlarken kadrolar açıklandığında Trabzonspor'un ne oynayacağı aşağı yukarı belliydi... Merak edilen Erol hocanın farklı tercihleri dolayısıyla Fenerbahçe kadrosuydu. Sürpriz bir kadro mu, cesur bir kadro mu, macera arayan bir kadro mu, yoksa risk alan bir kadro mu? Maçtaki performanslara bakınca kazanmak için tercih edilen bir kadro olduğunu gördük. Fenerbahçe, oyunu domine eden, yönlendiren taraf oldu. Mesut'la, Sosa ile Mert Hakan'la, Pelkas'la topa sahip olarak oyun temposunu elinde tuttu. Bu maçı kazanabilecek kadar da net pozisyonlar yakaladı. Uğurcan'ın muhteşem performansı olmasa birkaç gol bulabilirdi. Erol hocanın bu kadro tercihinin en büyük riski topa sahip olamadığınızda ve savunmanızı orta alanınıza yakın oynatmadığınızda ciddi oyun boşlukları verebilme ihtimaliydi. Fakat Fenerbahçe uygulamada burada da başarılı oldu. Özellikle sürpriz bir şekilde sol bekte tercih edilen Szalai'nin performansı üst seviyedeydi. Hem karşısına gelen Ekuban ve Djaniny'yi etkisiz hale getirdi hem de hücum çıkışlarında çok etkili oldu. Keza Pelkas da günün başarılı isimlerindendi. Mert Hakan'ı da maç içinde beğendim.
Trabzonspor, oyunun bütününde savunmada sakin kalarak Ekuban, Bakasetas ve Nwakaeme ile istediği hücum şansını yakalamayı düşündü ama bunda çok başarılı olamadı. Fenerbahçeli futbolcuların ikinci toplarda bu oyunculara yakın oynamasının büyük etkisi oldu. Hücum devamlılığını sağladı ve oyunu her defasında kazanma adına zorladı. Bu zorlamada Pelkas muhteşem şutuyla Fenerbahçe'ye bambaşka bir kapı açtı. Günün oyunda başarılı ismi Pelkas attığı golle de maçın adamı olurken, takımını da hayata döndürdü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA