Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

İyi başladı, kötü bitti

Futbol çok gerçek bir oyun... Boşluk kabul etmiyor. Hatayı da affetmiyor. Galatasaray açık ara favori çıktığı bir maçta kimsenin beklemediği büyük bir şok yaşadı. Agresif, çabuk oynayan ve pozisyon bulan bir takım olarak maçı ilk yarıda istediği şekle getirebilirdi Galatasaray. Fakat Arda'nın ilk yarının son dakikalarında yaptığı penaltı Galatasaray adına maçın ayarlarını bozdu. Fatih hoca bir an önce bu gidişatı değiştirebilme adına Falcao'yu oyuna alarak radikal bir değişiklik yaptı. Santrforları çiftledi ama oyunu istediği noktaya getiremedi. Bu değişiklik doğal olarak orta alanda Galatasaray'ı 1 eksiltti. Bu eksiklik ve boşluğu kontra için etkili kullanan Ankaragücü, Lobjanidze ile hem 2. golü buldu hem de G.Saray'ın sinir sistemini bozdu.
Bu tür şok durumlarında oyuncuların sakin kalması çok önemli. Çünkü güçlü takımlar bu tür zor durumların da altından kalkabilir. Fakat kontrolünüzü kaybettiğinizde Mostafa Mohamed'in kırmızı kart pozisyonunda olduğu gibi hem eksilirsiniz hem de maç artık tamamen elinizden kayar gider. Başta da dediğimiz gibi futbol çok gerçek bir oyun. Play-back kabul etmiyor. Kazanma adına rakip kim olursa olsun yüzde yüz sahada değilseniz rakibiniz cezayı kesiyor. Galatasaraylı oyuncular belki maç öncesinde Ankaragücü'nün bulunduğu yere bakarak farklı bir düşünce içine girmiş olabilir ama bunun Ankaragücü tarafından kesilen faturası ağır oldu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA