Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Sandalye sabrı

İlk düdüğün peşinden saniyeler yuvarlanırken, Kasımpaşa penaltıyı kazandı. Top adamı yer ya, Mehmet Topal "aman bir yerime değer" diyerek kavuşturdu kollarını. Dolayısı ile "Ben yemedim, sen ye" fırsatı ile sezonun 21. kez geriye düşülüp, çevirilmesi gereken maçı başladı.
Kimse fırsat vermiyor bu takımın başını kaldırmasına. Perşembe maçının iki gün sonrasına, zirvenin kaderini emanet eden maçı yerleştirdi Federasyon yetkilileri. Danışmadan, sormadan, itiraza fırsat bırakmadan. Çünkü sessiz film oynayan, muma çevirdikleri bir yönetim var karşılarında. Artık taraftarından bile destek bulamayan, yaptırım gücünden uzaklaşmış muhatapları oluştu.
Aykut Kocaman uğraşıyor bunlarla. Çalışarak, üreterek, hak ederek gidiyorlar yollarında. Yorgun takımını dört yeni isim ile (Emre, Meireles, Stoch, Hasan Ali) tazelemeye çalışıyor. Bu kez de birinci dakikadan itibaren ikiye katlanan baskı ile baskı ile zor maçın daha zor maça döndüğünü görüyor.
Neredeyse 30 saniyede bir faul düdüğü çalıyor. Zamanı kendi lehine yontmaya çalışıyor Kasımpaşa takımı. Yatan, kalkmıyor. Çünkü her yatana faul çalan hakem buluyorlar.
Forvetin arkasında Meireles var. Pozisyonunu oynamayı beceremiyor. Öne gelip risk almak yerine, orta sahada pas noktası oluyor. Top hep Fenerbahçe'de ama rakibin kalkanını düşürecek riskli denemeler yok pek ortada. Bu arada ilk 45 bittiğinde Kasımpaşa'nın penaltı dışında kaleye yönelen şutu da yok.
Son 30'de, Sow-Baroni hamlesiyle yeniden tazeleniyor takım. Kuyt'ın asisti beraberliği getirince, Kasımpaşa öne çıktı. Fenerbahçe dengeli düzenine geri döndü ve üst üste daha ciddi ataklarla gelmeye başladı.
Birbiri ardına Isaksson kurtarışları veya "Ah" dedirten pozisyonları izlerken 90'da Emre'nin penaltısıyla haykırış gerçekleşti.
F.Bahçe son on yılın en iyi futbolunu oynuyor. Kalite olarak zirvedeler. Bunu kazanma arzusu ve takımdaşlık ile daha da yükseğe taşıyorlar. Böyle bir periyottan sadece bir beraberlikle çıkacak başka bir takım Türkiye'de yok.
Sanırım Aykut Kocaman da sandalye sabrı var. Çünkü üstüne oturanlara rağmen hala dimdik ayakta duruyor bu hoca.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA