Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Öncesi - sonrası

Emre Belözoğlu sakatlandığını söyleyip, Mehmet Topal ile değiştikten sonra (23. dakika) bugünkü durumu yaratan puan kayıplarını sahipleri kaldı sahada. Ziegler ve Webo da yoktu çünkü. Başkalaşmanın en önemli temsilcisi Emre de kulübeye yürüyünce sahada akıl koyacak oyuncu kalmadı yine.
Zaten tempo ibresinin hızla aşağıya yürümesiyle fark gözle de fark edildi. Topu birbirine atanların takımı oldu bir anda Fenerbahçe. Ama temel özellikleri duruyordu. Geriye istekli koşuyor, kalelerini savunmak için terlerini sakınmıyorlardı.
Hele Dirk Kuyt... O'nun yüreği ve emeğinin, küçük bir kısmı takımdaki birkaç oyuncuya bulaşabilse (Mesela Baroni), rakibe baskı yapmak adına taktik vermesine bile gerek kalmayacaktı Aykut Kocaman'ın...

PUAN FARKI BİR SAYILIYOR
Dağıtılan puanları geri alma zamanın geldiğini artık anlamış bir oyuncu grubu var artık. Onlara sahada nasıl dik ve ayakta duracaklarını da öğreten teknik direktör ile birlikte, mücadele etmenin kıymetini öğreten 50 bin kişilik müthiş koro...
Puan farkını "bir" sayıyorlar artık. İçerdeki Galatasaray maçının sonucu için seçenek bırakmadan. Üç kulvarda, çatır çatır oynayarak, sakatlara, cezalılara veya hakem yanlışlarına aldırmadan yürüyorlar.
Kolay iş değil bu. Hemen her maça skor dezavantajı ile başla, ümidini ve hırsını kaybetmeden, tırnaklarınla kazımaya devam et. Beğenirsiniz - beğenmezsiniz. Eleştiriler de normaldir. Ama bu oyuncuların ve Aykut Kocaman'ın hak ettiği saygıyı artık herkes göstermek zorunda. Hem her türlü mutsuzluğa ve tepkiye hazır olan taraftar grubu, hem de soyunma odasına inmek için fırsat kollayanlar.
Başarının anlamı değişiyor artık. Karşısına istikrar ve disiplin kelimelerini koyduğu kararlı adımlarla seslendirdiği bu gövde gösterisinde, Aykut Kocaman artık vizyonları da değiştirmeye başladı.
Ortada "Alex bu takıma lazımdı" diyenler kalmadı, sol bekin kim olması gerektiği konuşuluyor, sınırlı malzemelerle. Aykut Hoca, hepimize "önce takım olmanın" anlamını öğretti. Sahadakiler de bunu biliyorlar. Ya terini dürüstçe akıtırsın, ya da olmazsın.
Sonuç; tabelada yazıyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA