Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Oyunun aklı yok !

Oyuna ve topa hakim olmak isterken, kaleye bir şut bile çekemeden bitirdi ilk yarıyı Fenerbahçe... Altını çizdiğimiz zaman, en önemli eksikliğin "basit top kayıpları" olduğunu söylemek gerekir. Genç Alper'i bir kenara bırakalım yaşı 30'u geçmiş, tecrübe abidelerinin (Meireles, Emre, Webo veya Kuyt), baskı yedikleri her pozisyonda topu terk etmeleri, rakibin temposunu arttıran faktördü.
İlk şutun 54'te Kuyt ile gelmesi, sonrasında yine organize ve kalabalık atak girişiminin, skordaki denge bozulana kadar gerçekleşmemesi de öz güvenin dibe doğru seyrindendi.
Sorumluluk almak yerine, sahada saklanmak tercihi geldi. Oyun lideri yoktu takımın. Dolayısı ile aklı da eksik kaldı. Ve peşi sıra Fenerbahçe'nin sağ kanadına yüklenmeler başlayınca, pozisyonlar vermeye başladılar. Volkan Demirel büyük takım kaleci olduğunu gösterip, peş peşe eritti şutları ellerinde. Ama istenen aksiyon hücumsa, bunu yapacak orta saha hevesine sahip olamadı takım.
60'a gelmeden Sow hamlesiyle, oyuncularının üstünden ölü toprağını atmak istedi belki de Ersun Yanal. "Hadi artık" mesajını vermek istedi isteksiz ayaklarına. Geçen sezonun flaş üçlüsü (Kuyt-Webo-Sow) tekrar üretime başladılar.

HENÜZ SİNYAL ALAMADIK

Agresif oyundaki eksiklik sezon başı sendromlarına da bağlanabilir, rakibi küçümsemeye de. Bir gerçek var ki, genç oyuncuların, üçlü, hatta dörtlü gruplarla baskı ürettiği Salzburg takımı, Fenerbahçe orta sahasını sildi. Aynı performansın İstanbul'da olması da kaçınılmaz. Ama stat atmosferi bu kez aleyhlerine işleyecek ve böyle çekingen oynama cesaretini bu oyuncular gösteremeyecek. Kadıköy'de, böyle "error" verene, taraftar da gerekeni söyler.
Ön tarafta baskıdan bahsetmişken, aslında tüm hazırlık kampı boyunca Ersun Hoca'nın bunu istediğini biliyoruz. Devamlı baskı istiyordu, tıpkı Salzburg'un yaptığından... Ama ne ezber içinde, ne de yaratıcılık formülünde, şu anda "vazgeçilmez" diyeceğimiz bir oyuncu çıkartamadı.
Son anlarda gelen penaltı, birazcık kalitenin üstüne eklenen, bayağı bir tecrübenin eseri. Kuyt'ın kurgusundan çıkan, beklenen hatanın kabul resmi oldu. Ama Ersun Hoca'nın "Siz benim ne istediğimi biliyorsunuz" diyerek, bir türlü cümle içinde kullanmadığı, hepimizin hayal gücü ile belirlemeye çalıştığı oyun için henüz sinyal alamadık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA