Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Sabır ve ciddiyet

İkili maçların genel kuralı tektir: Gereken sonuç için oyna.
Salzburg maçında da Fenerbahçe'nin ekstra bir düşünce içine girmeden, ilk maçtaki gollü beraberliğin avantajını koruyacak stratejiyi oluşturması ve rakibini risk almaya zorlaması gerekiyor. Ama öyle olmayacak. Saracoğlu'ndaki kalabalık, PSV yenilgisi sonrasındaki ikinci buluşmada takımından bir gövde gösterisi isteyecek. Muhtemelen Ersun Hoca, bunun önlemini alacak ve taktik disiplin için oyuncularına talimat verecektir. Bu noktada görüntüyü maçın akışı belirler.
Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa öncesinde, hem moral kazanmak hem de takımın son durumunu daha net görmek için Ersun Yanal bu fırsatı kaçırmaz. Denemesi gereken oyuncuları var. Daha beklenen form grafiğinin yanına bile yaklaşmamış olanlar da var. Bu yüzden dengeli oyun, erken gol bularak sonuç stresinden uzaklaşmak için pusuda kalmak bu maçın ana fikridir. Bu yüzden tribünleri dolduracak olanlar da geçen sene ne anlama geldiğini iyi bildikleri "sabır" kelimesini ceplerinden ayırmamalılar.

GİDECEKLER NETLEŞİR
Avusturya'daki maçta, Salzburg'un oyun tarzı -önde ikili, üçlü sıkıştırmalar, orta sahada agresif pres ve rakibi top kaybına zorlamak- aslında Ersun Hoca'nın Fenerbahçe'den istediği. Bunun için yola çıktılar ve çalışıyorlar. Ama yapmadılar, yapamadılar.
Orta saha kalitesi ve performansı bunu belirliyor Kuyt, Emre, Meireles ve Alper dörtlüsünü, Salzburg'un genç oyuncuları sahadan sildiler. Ne zaman ki tecrübenin bir kısmı devreye girdi, oyun da Fenerbahçe'nin eline geçti. Kadıköy'de bu kadar cesur bir Salzburg olmayacak. Genç takım, elbette atmosferden etkilenecek, cesaret ibreleri yer değiştirecektir.
Ve her şeyden önemlisi, Fenerbahçe'nin bundan sonraki bir çok rakibi Salzburg gibi direnecek, koşacak ve karşı koyacak. Bu maçın oyuncu yapısı, kenardakiler ve sahadakiler arasındaki fark, oyun zekası oranları ve performans beklentileri de, sezon için ideal on bir konusunda net kararların argümanı olacak.
Bugünden sonra transfer seçimlerinde (Cardozo-Emenike) veya gönderilecekler de (Yobo, Krasic, Stoch, Holmen) daha rahat değerlendirmeler, elemeler yapılabilir. Sana yarar sağlayacak olan oyuncu hangisidir, bu maçta belli olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA