Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Bir de öteki taraftan dinlemek isterseniz...

KONGRE KULİSİ

Mehmet Ali Aydınlar seçim ofisini açtı. Kongrenin yapılacağı Ülker Arena'nın yakınında, kapıları herkese açık bir bilgilendirme merkezi. Kurumsallıktan bahsederken, "15 yıllık başkana proje sorulmaz" tavrındaki Aziz Yıldırım'ın umursamaz görüntüsü karşısında, üyelerle bire bir temas kurulup, düşüncelerin paylaşılacağı bir kampanya yürütüyor Aydınlar. Aziz Yıldırım ve yandaşlarının bu seçimdeki tavrında Aydınlar'ı komplonun parçası yapmak vardı. Bu ortamda her isteyen, süreç hakkında merak ettiklerini, neyin-neden yapıldığını öteki taraftan da dinlemek istiyorsa, gitsin merakını gidersin. Kim haklı, kim haksız, kim kulübü kurtarmak istemiş, kim lekelenmesini sağlamış; anlasın.

BELGÜ'NÜN ÇIKIŞI
Bu köşede çokça bahsettim Hulusi Belgü'den. Bizim jenerasyondan gelen bir isim. Fenerbahçeliler için farkı aynı zamanda tribünden gelmesi. Genç kuşağın en samimi muhalifi oldu. Programını açıklarken hayallerin değil, gerçekçi kararların peşine düşeceğini de bildirdi. Bir çok başkan adayı gördü Fenerbahçe. Çoğunun yönetim kurulu oluşturması bile şüpheliyken hem de. Belgü, sadece yönetici grubu ile değil, projeleriyle de çok iyi hazırlandığını ispat etti. Şansı Yıldırım veya Aydınlar'a göre daha zayıf gözükse de artık kongrelerin önemli bir alternatifi var. Bundan sonra kimse kafasına estiği gibi hareket edemez F.Bahçe'de.

AYDINLAR'IN LİSTESİ
Listeler son sözü söyleyecek. Hep böyle olmuştur. Mehmet Ali Aydınlar bu konuda hiç açıklama yapmadı. Kimseye de bahsetmiyor takım arkadaşlarından. Ben bir tanesini öğrenebildim; Nuri Tuna. Son Ali Şen yönetiminde de görev yapan Nuri Tuna, önemli bir sanayici. F.Bahçe içinde tecrübeli bir isim.

YILDIRIM'IN LİSTESİ
Son kongrede ağır toplarını kaybetti Aziz Yıldırım. Bu kez kendisiyle yıllardır birlikte olanlar da birer birer başkandan izin istiyorlar. Davut Dişli ve Mehmet Karasu, Salzburg'a kafile uçağı ile gelmişlerdi. Onlar da teklifi reddetmiş görünüyor.

GÜNDEMİN TÜRKÇESİ
Kongre gündemi resmi siteden duyuruldu. Beklediğimiz gibi, başkan adaylarının konuşması yok. İhraç cezası olanların ise affı söz konusu değil. Karar tekrar görüşsün diye Haysiyet Divanı'na gönderilecek. Yani; yeniden aynı kararı verebilirler. Ama istenen yetkiler var. Gayrimenkul satmak veya ipotek ettirme hakkı gibi. Aziz Yıldırım yaz öncesinde Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ile ters düşmüştü. Ülker Arena'yı ipotek ettirip, kredi almak istediği, bu konuda divandan yetki talep edeceği söyleniyordu. Günay bunu yaptırmadı. Şimdi genel kurul buna göz yumacak mı? Göreceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA