Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Yıldırım sıkıntıda

Kongre kulislerinde denge politikası başladı. Çünkü Aziz Yıldırım beklediği gibi açık farkla kazanacağı bir seçime giremeyeceğini anladı. Üyelerin tek tek telefonla aranması bir tarafa, dün cep telefonlarına gönderdiği mesajla Yıldırım, zorla seçim yapıldığını bildirdi.
Politikası yine komplolar üstüneydi ve üyelerden kulübe, dolayısı ile kendisine sahip çıkmalarını istiyordu. Kulüp kanalı üstünden, kulübe fatura edilen mesajlar ile, kendi propagandasını yapmakta çekinmiyorsa Aziz Başkan, sıkıntılar yaşıyor demektir. Bu telefon numaralarının diğer başkan adaylarına verilmediğinin de altını çizelim.

Belgü ve Ballı

Çeşitli internet sitelerinde anketler yapılıyor. Fenerbahçebaskaniniseciyor.com da bunlardan biri. Manipüle edilmediğine inanılıyor. Tercihlere baktığımızda Aziz Yıldırım'ın iki puan farkla önde olduğunu görüyoruz. Üçüncü başkan adayı Hulusi Belgü ise yüzde 9'da... Yani Belgü yarıştan çekilirse, O'nun oyları Fenerbahçe Başkanı'nı belirleyebilir. Bir başka denge ismi Volkan Ballı. Türkiye'deki taraftar dernekleri için efsane bir isim Ballı. Görev süresi içinde hepsine yardımcı oldu, dostluklar kurdu, kulübün ilişkilerini sağladı. Aziz Yıldırım ile ters düştüğünü biliyoruz. Ballı'nın yönetime girmesi veya kongrede ikna çalışmalarının içinde olması da dengeleri bozar.

Listeler belli oluyor

Aziz Yıldırım eski dostlarından ayrılıp, daha eskilerle yola devam edecek gibi. Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu'nun yanı sıra Celal Doğan ve Vefa Küçük'ün ismi de geçiyor listesi için. Mehmet Ali Aydınlar yönetim karakteri oluşturmuş.
Bir bölüm temsil gücü yüksek, maddi olanakları olan, işlerinde zirveye çıkmışlar. Bir bölüm verilen işlere vakit ayıracak, koordinasyonu sağlayacak, zamanını ve emeğini verecekler. Bir bölüm ise kulübün tanıdığı, güvenilir kişiler. Nuri Tuna ve Necdet Ersoy bunlardan bazıları. Altı TÜSİAD üyesinden de bahsediliyor. Nezih Barut'un ismi de aralarında var. Hulusi Belgü, Rahim Eyüpoğlu ve Işık Eyigüngör gibi yol arkadaşlarının yanına Mustafa Baştuğ, Osman Tufan, Onursal Kocatepe ve eski Başkan Metin Aşık'ın oğlu Murat Aşık'ı da almış görünüyor. Bir gün kaldı. Yarın (Cuma) son sözlerden bir önceleri dile gelecek. Kongre dengesi bu noktada belirlenecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA