Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Dramatik hikayeler

Daha önceki Fenerbahçe performanslarının çok uzağında bir ilk 45 izledik. Bursaspor 15'ten itibaren sahanın her yerinde daha güçlü, daha akıllı ve diriydi. Fenerbahçe'nin "pas zaaflarını" öyle güzel ortaya çıkardılar ki, "basit top kayıpları" zirve yapmaya başladı. Oyunu kuramıyorsun, topa hakim olamıyorsun, sahaya akıl koyamıyorsun, her şeyin ötesinde en güvendiğin mücadele formatı da yok sahada. Ve öylesine basit bir gol yendi ki; geçen hafta kulübede başlayıp, bu maçta ilk on bire geri dönen Alves, hatalar mimarı oluyordu.
Neredeyse her deplasmanda kayıp hanesine yazılan Baroni de orta sahada etkisizdi. Bir anda sorumluluk almayan, birisinin ortaya çıkmasını bekleyen bir duruma geldiler.
İkinci yarının başlaması, Fenerbahçe'nin geri gelmesiydi. Bursaspor oyunu riske etmeden sahasında kalabalık kalarak, hızlı oyuncuları için pusudaydı. Ama iki Caner kornerinden iki kafa golü üretti Fenerbahçe. İkisinde de kaleci yanlışı, ikisinde de forvet ustalıkları vardı.
"Bu güneşe kar dayanmaz" tanımlamasıydı skorun Fenerbahçe adına geri gelmesi. Bu arada tabelada 1-1 yazarken, Webo'nun düşürülmesi, Hüseyin Göçek'in de "normal" yorumunu yapması var. Bir penaltı daha açık nasıl olabilir bilemiyorum ama omuz omuza şarjın da sınırını bir FİFA hakeminin iyi bilmesi gerekiyor.

İKİ KAHRAMANA SAHİP
Ersun Yanal'ın Webo'suz Fenerbahçe'yi bir daha düşünmesi gerekiyor. Mehmet Topuz'un sağ bek oynaması veya iki Bursa golünün birbirinin kopyası, aynı noktalarda, aynı defansif yanlışlarla gerçekleşmesine de bakmalı. Ve müthiş son... Uzatmaların kralıyken beraberlik golünü yiyen takım, uzatmanın son saniyelerinde galibiyeti ulaşıyor. Şampiyonluk hikayesinde dramatik saniyeler bölümü artık kaçınılmaz. Golcülerini yabancılardan çıkarsa da, Caner ve Egemen gibi iki kahramana sahip sarı-lacivertliler. Ersun Yanal'ın yüksek tansiyonlu oyun seçiminde, Galatasaray derbisi öncesinde, Saracoğlu'nda keyifli bir gecenin önsözündeler şimdi.

MAÇIN ADAMI: CANER ERKİN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA