Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Hızlı, daha hızlı bir Fenerbahçe

Bu köşeden Ersun Yanal'ın kulağımıza sızan planlarını anlatmaya çalışıyoruz. F.Bahçe'yi bir 'silindir' haline getiren teknik adam, şimdi dönüşümün son hamlesini halletmeye çalışıyor. O da 'hız'... Haberleri takip edenler, Dortmund'un çalışma yöntemleri için hem Aykut Kocaman'ın, hem de Ersun Yanal'ın çok istekli olduğunu hatırlayacaklardır. Genç oyuncuların kararlarını çabuk ve doğru şekilde vermelerini sağlayacak, bu pratiği geliştirecek makina sistemi de Samandıra'da büyük ihtimalle. Bu işin teknik yönü...
Bir de taktik etabı var elbette. Oyuncu becerisine orantılı olarak pas yüzdesi gelişecektir. Ancak oyuncu grubunun, anlayış olarak birlikte ve hızlı hareket etmeleri için bütünlük sağlanması gerekiyor.
Yanal, önde oynamak istiyor. Top rakibe geçtiğinde baskıyı arttırmak, topun kontrollü şekilde kendi kalesine gelmemesi önemli. Bu noktada zaafları var. Orta sahada pas yapan bir takım, Fenerbahçe'nin örmek istediği bu duvarı aşmayı başarıyor.
Beşiktaş ve Akhisar hızlı ataklarda bunu başardı. Antalya'daki devre arası kampında bu açıkların en aza indirilmesi için çalışmalar yapılacak. Hücumlar hızlı, geriye dönüşler daha hızlı olacak. İstemek ile yapmak arasındaki handikapların büyük bölümünü başardı Yanal. Bu işe soğuk bakan oyuncularının (Alex ile yaşananlar örnektir) kenarda alternatiflerinin bulunması da şansı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA