Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

İlk izlenim, son yorum mu?

İsmail Kartal ile ilk sınavına çıkan takımın, ne sonuç alacağından çok, nasıl oynayacağını merak ediyorduk. Muhabir arkadaşlarımız, genç hocanın Yanal'ın direkt sistemini, topu oyunda tutan sabırlı tavra çevireceğini yazdılar. Haklı da çıktılar. Üçgenler kurarak topu ayağında tutan, rakip baskısını gördüğünde kanat değiştirmeye kadar giden bir pas trafiği kurmak istediler. Oyuncu kalitesi de buna uygundu, iki sene öncesinden kalan Kocaman endeksli takım iskeleti de. Maç boyunca Olimpiakos'a organize pozisyon bulma şansı vermediler. Rakibin bulduğu pozisyonların hemen hepsi şahsi hatalardan ve yanlış pas tercihlerinden doğdu. Bu ne demek?
Önce arkayı sağlama almak istiyor Kartal. Gol yemeden oynayıp, oyun içinde pusuya yatıp; yetenekli oyuncularının da katkısıyla skoru alarak yollarına devam etmek niyetindiler. Bu düzen içinde tek ön liberoyu (Mehmet Topal), dün Meireles ile ikiledi. Lig başladığında yabancı sayısı nedeniyle bu isim Emre Belözoğlu olacak muhtemelen. Diego daha önde, forvete daha yakın rol üstlenecektir.
Peki bu garantili düzen, hücum zenginliği yaratır mı? Dün herkesi ayakta tutan bir tempo görmedik. Hem rakibin dirençli olması, hem de takımın uyum sorunları yaşaması bunun nedenlerinden olabilir. Diego dikine oynayarak tempoyu arttırabilir. Ya da Alper ile bu deneme yapılabilir. Sonuçta İsmail Kartal'ın formülü bulması gerekiyor. Yoksa, önde oyun kuran taktik ile coşan taraftar, sonuçlara bakmadan "homurtular" üretir.
İki duran top golü kazanılan galibiyet, ilk maçında İsmail Hoca için önemliydi. Herkese moral oldu. Caner dışında "çok formda" diyeceğimiz bir futbolcu halen yok. Takımın geri koşma isteğinde de bir problem yok. Demek ki hocayı kabul ettiler, sahiplendiler. Gelişimi birlikte takip edeceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA