Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Şimdi de seçmece müşteri

Kadıköy'de Okul Açık hala kapalı... Kasımpaşa'dan sonra Karabük deplasmanında da Başkan Aziz Yıldırım'ın seçtiği taraftarlar Fenerbahçe'yi izleyebilecek

Saracoğlu, Fenerbahçe taraftarının profilini değiştirdi. Gelir düzeyi yüksek, daha rahat para harcayanlar, yüksek fiyata satılan kombineleri aldılar. Localar için sıraya girdiler. Orada koltuğa sahip olmak, bir anda statü haline geldi. Ama kale arkaları farklıydı. Özellikle de okul tarafı. Burada sadece Aziz Yıldırım'ın şikayetçi olduğu GFB yer almıyor. Arkadaşlıklardan oluşan, genç ve özgür dört- beş grup daha var... Hatta bu seyircilerin de bazı maçlarda GFB ile sorun yaşadıklarına şahit olduk. Şunu belirtelim; GFB kurulurken Aziz Yıldırım'dan büyük destek aldı. Ne zaman ki kontrolün elinden çıktığını hissettiler, bu kez benzer desteği Anadolu GFB için verdi Aziz Yıldırım. Bir gücün karşısına, bir başkasını koydu. Kavgalar başladı.

NE BİLET NE DE KOMBİNE
Aziz Yıldırım okul tarafındaki kale arkasına ne bilet sattırıyor, ne de kombine. Kontrol edemediği taraftarı istemiyor. Şimdi derbilerde açacağını söylemiş. Kim olacak orada, merak ediyorum.
Kendisi aleyhine tezahürat yapıldığı için 200'ü kongre üyesi 430 taraftarın kombinesini iptal etti. Sonrasında şartlara bağlayarak geri verdi. Kasımpaşa deplasmanında ise kombine sahibi taraftarlardan seçtiklerine bilet rezerve ettirdi. Passolig, e-bilet satışını kısıtlı bir sürede internet ortamı üstünden yaptı. Maç sırasında gişelere gelenler listede değillerse, passoligleri olsa bile bilet alamadılar.
Şimdi aynı uygulama cumartesi günkü Karabük deplasmanında da yapılacak. Kulübün istedikleri gidebilecek maça. Bu yorumları sık yapıyorum. Herkes sanıyor ki, ben GFB'ye destek veriyorum. Bunları "kullanat" yöntemi içinde kulübü yönetenler düşünüyor. Bir şey hatırlatayım; 2001 şampiyonluğunu getiren, 3-0'dan 4-3'e dönen Gaziantep maçının iki kahramanı vardır. Birincisi rahmetli Varoş Yaşar, ikincisi Sarı-Lacivert Derneği'dir.

HER KUŞ KENDİ CİNSİYLE..
Çünkü GFB, bir gün önceki Beşiktaş basketbol maçında çıkan olaylar nedeniyle gözaltına alınan Sefa Kalya'ya yardımcı olmadıkları gerekçesiyle tüm tribünlere adamlarını yerleştirip, tezahürat yaptırtmadı.
Stadı umut ateşine atan, 45 dakika sonra olanların farkına varan, yukarıda belirttiğim iki unsurdur. Onların başlattığı fırtına ile maçın havası da değişti, skoru da... Sonra... Aynı Sefa Kalya, Aziz Yıldırım'ın emriyle Mustafa Denizli'yi istifa ettirmek için küfürlerle karşıladıklarını yazdı, açıkladı. O Sarı - Lacivert'in en önemli iki ismi Hulusi Belgü kulüpten ihraç ettirildi, Rahmi Eyüpoğlu ise Yıldırım'ın yanından ayrıldı. Işık Eyigüngör ise kadın basketboluna İstanbul Üniversitesi ile katkı sağlıyor. Fenerbahçe'yi, Fenerbahçe olduğu için sevenler desteklenmiyor şu anda.
Güzel bir sözdür; Her kuş kendi cinsiyle uçar.
Şimdi bakın; kim, kimle uçuyor...


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA