Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Çare'sizsiniz!

Portekizli hoca F.Bahçe'nin gerçek hücumcularının, bekler olduğunu anlayamadı. Gökhan Gönül geri döndü, orta sayısı arttı

Fenerbahçe'nin sezon başından bu yana yaşadığı ofansif çaresizlik malum. İkisi gol kralı, altı üst düzey ön taraf oyuncusuna rağmen, pozisyon ve gol sıkıntısı çekiyorlar.
Takımın başına geçtiğinde demeçleriyle esip gürleyen teknik adam, rol modeli Mourinho'nun kurtuluş taktiğine geri dönerek sahaya "otobüs" çekmeyi çare gördü. "Nasıl olsa atarım" taktiğinin üstüne, "Aman kaleme kimse gelmesin" dolduruşunu ekledi.
25 maçlık yenilgisizlik "başarı" gibi her maç sonrasında sunulurken, yönetim trolleri "Önemli olan kazanmak" diye gündemi doldururken, stada gelmediler, maç seyretmeye. Yazarken- konuşurken pek iddialılar ama takımı para verip, seyretmek seçenekleri değil arkadaşların. Sadece sahiplerine zeval gelmesin, dertleri bu...
Bu sorunların fotoğrafına ise iki isim koydular; Fernandao ve Van Persie... İki santrfordan hangisi oynasın kampanyaları ile bir cambaza bak süreci yaşatılıyor. Halbuki oynattığı santrfora top taşıyamayan oyun sistemidir tartışılması gereken. Geçen sene "gol kaçırdıkları" için namlunun ucundaydı Fenerbahçe'nin santrforları. Şimdikiler ise pozisyona giremedikleri için dillere düştüler.
Kadıköy deplasmanına gelmiş, küçük takım gibi savunma oynatmak kolaylığıyla, tribünlere el sallayıp- gülümsüyor Pereira. Kazanmanın getirdiği haklılık ile bunu yapıyor. Ama uzun yolun virajlarında savrulunca, artacak tribün mırıldanmaları, "Pozisyon vermedik" açıklamalarına farklı sözler yazacaklardır. Bizden uyarması.
Portekizli hoca ilk iş olarak Fenerbahçe'nin gerçek hücumcularının, bekler olduğunu anlayamadı. Hatırlattılar arkadaşa, Gökhan Gönül de geri döndü, orta sayısı artmaya başladı. Ama bu kez de rakip ceza alanında bu toplara vuracak oyuncu yoktu. "Sistem" ve "plan" kelimeleri de burada devreye giriyor zaten. Pereira açık oyuncularından, Nani veya Markovic'den top taşımasını istiyor. Ondan önceki teknik adamlar ise bu bölgedeki Sow-Kuyt gibi oyunculardan, taşınan toplara vurmalarını isterdi. Bir de santrforu eklediğinizde ceza alanında üç oyuncunuz var demektir. Bir de orta saha yaklaştırırsanız eder size dört. Rakip hakkında verdiği tek taktik, "Buraya kadar geldiklerine göre güçlü takım olmalılar" olan Pereira'dan aylardır bu çözüm bekleniyor. Yapamıyor. Yapamayacak da büyük ihtimalle.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA