Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Artık lehine

Buraya gelene kadar sadece bir kere yenilmiş iki takım vardı sahada. Yani; savunmayı iyi biliyor, rakibi durdurmayı başarıyorlardı. Aynı karakteri, değişmeden-değiştirmeden bu maçta da sahaya koydular. İki etap varsa, bu stratejileri eleştiremeyiz. Deplasman takımı bir golün pususuna yatar, ev sahibi de yememek üzere diken üstünde top oynar. Fenerbahçe bu yapısını korudu ve Bragalı oyuncuları çok az getirdi kalesine. Ama işin öbür tarafında "avantaj" diyeceği skor için de bir türlü pozisyonlar üretemiyordu. 10 şutundan birini gol yapmış bir takım olarak, yine bilinen sıkıntıları yaşadılar.
İlk yarıda denemedikleri yüksek tempoyu, ikinci 45'te Braga'nın da izin vermesi ile elde etmeye başladılar. Soyunma odalarında neler oldu bilemiyoruz ama Braga takımı da, "Hadi bir gol atalım" fikrinde gelmişti sahaya. Bu sızabilecek boş alanlar yarattı Fenerbahçe'ye. Hatta Van Persie'nin ofsayt bayrağına takılan bir de golü vardı. Pereira, "En büyük avantajımız benim... Braga'yı çok iyi biliyorum" dedi. Oyunun bize söylediği aslında Einstein sözüdür; "Bildiğim bir şey varsa, o da hiçbir şey bilmediğimdir."
Portekizli "kazanan takımı" bozmadı. Rakibe göre oynamak yerine, bu maçı dört gözle bekleyen Nani ve Fabiano'ya cevap üretti. Braga'yı iyi tanıdığı için bir sürpriz bekledik. Beklemeye de muhtemelen devam edeceğiz. Böyle bir oyunu enerjiyle beraber, tecrübenin de çözebileceğini değişiklikler gösterdi. Meireles'in baskısında, topu kapan Mehmet Topal çeyrek final için gereken biletin ilk taksidini ödedi. Dengesiz yakaladığı defansın arasından, müthiş bir vuruşla golü üretti. Bu sevincin birkaç dakika öncesinde ise Volkan Demirel direk dibinden benzer bir vuruşta, topa elini koyuyordu.
Şimdi rövanşın yeni bir hikayesi var artık. Pereira, Braga'yı "tanımamazlıktan" gelirse, bu takım kendi içinde istediği skoru üretecek disiplin ve kaliteye sahip. Portekiz takımının kendi sahasında daha farklı ve cesur olacağının da hesabını yaparsak, Fenerbahçe'nin hızlı hücum stratejilerine şiddetle ihtiyacı var demektir. Artık dengeler de ibre de Fenerbahçe'nin lehine...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA