Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Bir kısa yol oluşturmalıyız

Aslında oyun düzeni ve sistemde bir değişiklik yapmadan, sadece 'daha dikkatli olalım' demişlerdi.
Orta saha oyuncularımızın hemen hepsinin karşısına 'bir istek' yazabilirdim. Yetenekleri o kadar önde ki, Fatih Hoca da forvetsiz olmaya bile razı şekilde çıkartıyor takımı sahaya.
Neredeyse pozisyonumuz yokken, Hakan Çalhanoğlu, kendisi için bir frikik ısmarladı. Nefis bir vuruşla da takımı soyunma odasına moralle gönderdi.
Arda Turan, müthiş hatayı değerlendirip, skoru 2-1'e getirdiğinde 'galibiz' diyordum ama 'yeterli miyiz'in cevabını veremedim.
Çocuklar sahada istekli ve arzulu olmalarına rağmen, Avusturya kalesine bir planla gidemiyorduk. Bir duran top ve acemi bir hatadan tabela yaptık. Ne Cenk bizi ileriye taşıyabildi, ne de penetreler ile ceza alanına yaklaşabildik.
İsveç maçındaki kurgumuzda da benzerlikler varsa, kazanan haklıdır diyenlerle bayağı tartışırız.
Bunu aşacak formüllerimiz var. Oğuzhan'ı biraz daha önde topla buluşturabiliriz. Veya santraforu ortaya yaklaştırıp, pas istasyonu olarak kullanırız. Ama hemen kaleye gitmek isteyen, üstelik de çok yüksek pas kalitesine sahip oyuncularla, akıl oyunu oluşturmamız gerekiyor. Dünkü kadro yapımız atmaktan çok, attırmak isteyen oyunculardan oluşuyordu. Sadece Cenk Tosun'la rakip ceza alanına etkili girmek ya da onu gole koşturmak rakibin kolay savunmasını sağladı. İkinci yarıda Volkan Şen hamlesi yapıldığında bir derece bu eksiği gidermek istedik. Evet; Arda, Hakan, Oğuzhan veya Ozan önemli ve yaratıcı ayaklarımız ama hem bu maçta hem de oynadıkları takımlarda bir 'bitirici'nin yanında parlıyorlar.
Kazanılan maç, takımı morallendirir, güvenini artırır. Biz de 13 maçtır her rakibin karşısına bu karakterle dikiliyoruz. Karşımıza çıkanlar da bunu bilerek ve her şeyden önemlisi 'çekinerek' oynuyorlar. Şimdi Fransa öncesinde 'bir kısa yol' oluşturmamız gerekiyor. Henüz iki maçtır takımın santrforu olan Cenk'i bu muhteşem orta sahanın solisti haline getirdiğimizde hepimiz 27-28 yaş ortalamasındaki hem genç hem tecrübeli kadro gururumuz olur.
Bunun için vaktimiz de var, çok şükür; kalitemiz de...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA