Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

F.Bahçe inadı

Konyaspor, geçmiş maçlarından daha farklı oynamak istedi. Önde bastı, Fenerbahçe'yi hata yapmaya zorladı, pas organizasyonu yaptırmadı ve temaslı mücadeleden de kaçınmadı. Fenerbahçe aynı şekilde karşılık verdi. Bu baskıyı yardımlaşma ile kırıp, top rakipte olduğu zaman da oyuncunun hemen ensesinde bittiler. Yüksek tempoda fizik mücadelenin şartları sonuna kadar zorlandı. Oyununun sadece 'Bozma' biçiminde sürmesi, ilk hatayı yapacak olanın cezayı da çekmesi demekti. Konya da fırsat yakaladı ama pozisyon değiştirdikleri ilk atakta Alper'in pasında Volkan usta işi bir gol atarak dengelerin de kararların da değişmesini sağladı. Santrası yapılmayan Nani golü ise ikinci bir ustanın, büyük bir acemiliği tabelaya rakamlandırmasıydı. Soyunma odasına Fenerbahçe moralli giderken, Konyaspor'da gerginlik vardı.
Defansta 4, orta sahada 2 ön tarafta da Fernandao rotasyonu ile Pereira sanki Trabzon lig maçını daha önemsemiş gözüktü. Sadece Kjaer'in devamlı oynadığı Fenerbahçe defansının bir pozisyon haricinde meşhur bek hücumlarını, ilk 45'te etkili gerçekleştiremediğinin altını çizelim. Volkan Şen'in cesur ve bir o kadar da tribün ile inatlaşan tavrıyla Konya ceza alanına girdiler. Topun sorumluluğunu Nani almadı, Ozan ile Mehmet rakibi kovalarken 'istiyorum' diyen ikinci oyuncu Alper'di. İkinci 45'te 60'ta gelen Volkan-Souza değişikliği ile Pereira, geri dörtlüsünü 'yedili' yaptı.
Öyle bir duvar ördüler ki şut ve duran toplar dışında Konyaspor'u ceza alanına getirmediler. Buna rağmen Fabiano'nun çok net iki kurtarışı vardı.
Aykut Kocaman, defansından eksiltmeyi göze alarak ofansif hamle yaptı. Ve bu Fenerbahçe'nin pas yapabildiği anlarda kontralarla golün etrafında dolaşmasını sağladı. Fernandao bir kaçırdı, bir kırmızılık pozisyonda yere serildi. Daha sonra oyuna giren Robin van Persie maçın hatta büyük ihtimalle de finalin kararını verdi.
6-7 rotasyon ile Konyaspor gibi bir takımı çaresiz bırakmak çok önemli bir karakter. Sezonun ekibi karşısında 3-0'ı bulup 19 maçlık yenilmezlik serisini bozmak Fenerbahçe'ye nasip oldu. Trabzonspor maçı öncesinde hem güven kazandılar hem de inatçı olduklarını kanıtladılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA