Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Değiştiler!

Eğer Advocaat fizik gücünü yükseltmeyi başarabilirse bir ay sonra pes etme dakikaları da erteleme alacaktır.

Merakla beklediğimiz tabelada yazacak olan değildi. İki takım arasındaki fark ortadaydı. Gereken; bunu bilecek ve bildirecek oyun şeklindeydi. İlk 45'te oyunu sadece rakip sahaya yıkmakla kalmadılar, ceza alanına çok adamla girerek de golün hep etrafında gezdiler, pozisyonlar buldular. Bir önceki dönemin hücum cezalısı iki beki de bu bindirmeler içinde rol almaktan kaçınmadı, oyun alanını genişletti. Hem geniş alanda pas yapma şansı buldular, hem de kendi takım zaaflarını minimize ettiler.
Advocaat, Van Persie'yi yanında oturtarak ilk mesajını verdi takıma; "Hazır olan önce formayı alır" Hollandalı, Pereira ülkesine gittikten sonra takımla antrenmanlara başlamıştı.
Beş günlük çalışma ile öne geçmemeliydi. Tecrübeli hoca, "Sen hele bir hazır ol bakalım" dedi.
Takım iskeletinde oynama yapmaması da kompleksli olmadığını gösteriyor. Dörtlü sisteme dönerek en iyi bildikleri işi yaptırdı. Üçlü savunmayı, "Hücum oynamak için" diyerek nedenlendiren eskisinin tezini yırtıp- atıp, dörtlü ile nasıl hücum oynanacağını, nasıl heyecan yaratılacağını da gösterdi. Tek yaptığı "Bildiğiniz gibi oynayan" demek oldu belki de. Aykut Kocaman ve Ersun Yanal'ın kulakları çınlasın.
60'dan itibaren takımın fizik olarak geri düşmesini bekliyorduk.
Yanılmadık.
İkinci golün tam zamanında gelmesi, "idare" etmeye başlayan takım için hayat öpücüğü gibiydi. Eğer Advocaat fizik gücünü yükseltmeyi başarabilirse bir ay sonra pes etme dakikaları da erteleme alacaktır.
Maçın kahramanı hiç kuşkusuz Salih Uçan... Aslında tüm takım yeni hocaya kendini gösterme çabasındaydı ama Salih başkalığını gösterdi. İki golü de hazırladığı gibi, topun arkasına da geçmekten sakınmadı.
Aatif'ın da defansif aksiyonlarındaki disiplininin altını çizelim. Bir barış arıyor Fenerbahçe. Islıklanan Emenike ve Van Persie tekrar taraftarın gözdesi. Umut kesilen Stoch alternatif oldu. Genç Salih, yıldız rolünü çalıyor. Bu yeni rüzgarı yönetim de, Advocaat da iyi değerlendirmeli.
VE O TRİBÜNLER; bu rüzgarı fırtınaya çevirecek olan onlar. O koltuklar sahibini bulursa, rüzgarlar fırtınaya dönebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA