Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Artık oyun bitti!

F.Bahçe, ezeli rakibi G.Saray'ı haftalardır kovalıyordu. Kötü oynuyor kazanıyor, iyi oynuyor kazanıyor ama sürekli puan farkını sabit tutuyordu. Ama dün gece F.Bahçe bence şampiyonluğu verdi. Peki nasıl verdi, tabii ki kendi hatalarıyla. Ordu'da Orduspor maça çok iyi başlamış, ilk 20 dakikada net pozisyonlardan yararlanamamış ve ardından devre biterken F.Bahçe'nin golü gelmiş ve F.Bahçe kazanmıştı. Ama dün gece F.Bahçe maça adeta yenik başladı. Kornerden gelen topta Gençlerbirliği stoperi Aykut üç kişinin arasından kafayı vurup golü attı. Aykut bu sene dün geceki gole benzer golleri çok attı. Önlem gerekirdi ama alınmadı.
Bu golden sonra F.Bahçe kurtarır diyorduk, bir de baktık ki Webo rakip defansın arasında kaybolmuş gitmiş. Belki de F.Bahçe'deki en etkisiz maçını oynadı. Hücumu desteklemek için en kritik oyuncu Salih'ti. Ondan da fazla bir şey beklemek mümkün değil. Birkaç pozisyonda şut çekti hepsi bu. Baktık ki F.Bahçe kanatları da kullanamıyor, aralara oynayamıyor. Bu nedenle oyun tıkandı, durdu. Devre biterken Gençlerbirliği bir kez daha geldi, bu kez Gökhan kontrol etmesi gereken adamı kontrol edemedi ve Vleminckx kafayla golü yapıverdi. Tıpkı Lazio'nun Roma'da attığı gol gibi. Sağdan orta ve rakip forvet bomboş pozisyonda kafayı vurabiliyor.
Yenen iki gole ne derseniz deyin, ister yerleşim, ister pozisyon hatası; ister ciddiyetsizlik, isterseniz de konsantrasyon zaafı. Ama şampiyonluk dün geceki gollerle gidiverdi. Üstelik Kuyt olsun, Sow olsun, Mehmet Topuz olsun önemli pozisyonları da cömertçe harcadılar.

MUSTAFA KAMİL ABİTOĞLU ÇOK İYİYDİ
İkinci yarı Fenerbahçe'den daha farklı şeyler bekliyorduk ama sanki bir şey onları oyundan soğutmuş. Bir türlü oyunu domine edemediler. Kanatlara inemediler.

Fenerbahçe çok önemli rakipleri birer birer geçti ama kader Gençlerbirliği maçıymış.
Yedi puanlık farkın kapanması artık çok zor. Fenerbahçe'nin yapacağı tek şey Benfica'yı elemek olmalıdır.
Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu bir iki hatası dışında çok iyi maç yönetti. Zaten Abitoğlu'nu haftalardır takip ediyorum, hep mükemmele yakın maçlar yönetiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA