Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Aşağı tükürse sakal yukarı tükürse bıyık

Fatih Terim hayatının hatasını yaptı, Galatasaray yönetimi önüne iki yıllık sözleşmeyi koydu

Galatasaray ve TFF arasında kalan Fatih Terim'in durumu Milli Takım'da sıkıntı yaratır mı?
Fatih Terim, hayatının hatasını yapmıştır. Bundan sonra çok zor günler onu bekliyor. Çünkü 15 gün önce "GALATASARAY BENİ BIRAKMADIKÇA BEN GALATASARAY'I BIRAKMAM" demişti. Ve Galatasaray da geçtiğimiz gün Terim'in önüne iki yıllık mukaveleyi koyuverdi. Ama Türkiye'den kaçırılan, ısrarla örtülen TFF-Terim sözleşmesini bilemiyoruz. Yetkililer sözleşme yok diyor. Türk televizyonlarının canlı yayınladığı imza töreninde tuvalet kağıdına mı imzalar atıldı? Yapılan sözleşme kira kontratı mıydı?

SÖZLEŞME KAÇ YILLIK

Türk milleti adına defalarca sordum yine soruyorum: TFF ile Terim arasındaki sözleşme kaç yıllık?
İki gün önce TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e ait Vatan gazetesinde Terim'in sözleşmesinin toplam 4 yıl olduğu belirtilmiş. Yani Demirören kaynaklı haberde Terim'in, Milli Takım'la 4 yıllığına anlaştığı doğrulanıyor.
Eee şimdi ne olacak?
Terim G.Saray ile sözleşme uzatmazsa adama derler ki, "Hani sen G.Saray'dan ayrılmazdın?" Yok eğer G.Saray'la iki yıllık sözleşme imzalarsa o zaman ben çok rahat derim ki "Terim G.Saray'ı imzaya zorlamak ve sözleşmesini uzatmak için Türk Milli Takımı ve TFF'yi kullanmıştır." Sonuçta futbolda gerçekten bir aşiret devleti olduk. Birileri kendini "İmparator" zannediyordu şimdi bazıları onu "Mesih" haline soktular. İmparatorlar düzmece sözleşmelere imza atmaz.
Sözleşme olmadığı halde halkı kandırıp sözleşmeye imza atıyormuş gibi yapmaz. Durum tam bir maskeli balo. Maskeli balonun kahramanlarından birinin de bir zamanlar İmparator olması beni derinden üzüyor.

AYSAL'I KİMSE ELEŞTİREMEZ

Kimse Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a kızmasın. G.Saray bir kurumdur ve hiyerarşik sistemle yönetilir. Terim'in parasını veren Aysal yönetimi dolayısıyla G.Saray hocasına ister uzun süreli bir sözleşme önerir isterse de birer yıllık anlaşmayı arzular. Bundan dolayı kimse G.Saray Başkanı'nı eleştiremez. Ama G.Saray Başkanı'nı uzun süreli bir sözleşmeye bazı manevralarla zorlarsanız işte önünüze iki yıllık mukaveleyi koyuverirler. Şimdi Terim için tablo şu: Aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık.

IOC ÜYELERİNDEN İĞRENDİM

İstanbul,finalde Tokyo'ya elenerek 2020 Olimpiyatları'nı düzenleme hakkı elde edemedi. Olimpiyatı neden alamadık?
O gün Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerini gördüm ve iğrendim. Adeta bir korku filminin yaşlı sapıkları gibi dizilmişler ve inanılmaz kurallarla sözüm ona gerilim ve ciddiyet yaratmaya çalışıyorlar. Halbuki birçoğu uluslararası sermaye gruplarının, kıtalararası holdinglerin kölesi ve paralı askerleri olmuş durumda. Kesinlikle hak edene vermediler. Global sermaye hangi ülkeyi işaret ederse sözüm ona saygın IOC üyeleri o ülkeyi belirlemek durumundalar. Asla şovenist bir söylem içinde değilim ama kesinlikle biz hak etmiştik. Niye mi; birçok cevabı var... Öncelikle olimpiyat bir Müslüman ülkede yapılacaksa bu ilk olarak Türkiye olmalıydı. Ama şimdiye kadar herhangi bir Müslüman ülkede olimpiyat yapılmadı. Olimpiyatın simgesine bakıyoruz 5 halka, 5 kıtayı simgeliyor. İstanbul alsaydı atletizm yarışları Asya'da, yüzme yarışları Avrupa'da yapılacaktı. Bundan daha güzel, daha anlamlı ne olabilir?

KİMSE HALKI KANDIRMASIN

Fatih Terim'in gelişi sonrası Milli Takım'da ilk göze çarpan değişimler neler?
Andorra maçı asla bir ölçü olamaz. Ne yazık ki 30 yıl öncesine döndük. O yıllarda basit bir takımı yendiğimizde bayram eder, çok sevinirdik. Trafik dururdu. Ve yine maalesef o futbolda üçüncü dünya ülkesi sevinçlerine geri dönüyoruz. Andorra kim? Dünyanın en zayıf takımlarından biri. Önemli gösterge Romanya maçı olacaktır. Romanya'yı yenmek zorundayız. İşte orda bu işi başarabilirsek bu takımda hayat var diyebiliriz. Yoksa Andorra'ya 5 attık diye bu halkı kimse kandırmasın. Samimiyetsiz ve riyakar söylemler
Fatih Terim'le birlikte gelen değişim oyunculara nasıl yansır?
Fatih Terim'in elinde sihirli bir değnek yok. Dolayısıyla oyuncuların söylemlerini de son derece riyakar ve samimiyetsiz buluyorum. Hangi hoca gelirse gelsin futbolcu yeni hocamızla yeni bir hava kazandık falan gibi tuhaf söylemlerde bulunurlar. Onun için bunların hepsi boş. Madem Terim'le yeni bir ruh kazandınız çıkın Romanya'yı yenin ki ondan sonra görüşelim.
Kazanmak zorunda olmak Milli Takım için avantaj mı dezavantaj mı?
Bence dezavantaj zira kazanmak zorunda olup da ilk golü yediğinizde Romanya büyük farka koşabilir. Dolayısıyla bugün Romanya'dan çok kötü bir sonuçla döndüğümüzde kimse şaşırmasın.

BARONLAR NE İSTERSE O OLUYOR!

Madrid ekonomik sıkıntılarla boğuşan bir şehir. Elenmesi çok doğal ama Tokyo ve dolayısıyla Japonya her zaman nükleer tehditle baş başa. Şu anda bile denizde radyasyon sızıntısı var. Bunun ortadan kalkması en az 200-300 yılı alır. Diyelim ki olimpiyata bir sene kala yine böyle bir nükleer problem çıktı. O zaman ne olacak? Maalesef bize vermediler. Kazanmak için her şeyi yaptık ama belli güçleri geçemedik.
5. adaylığımızda da olimpiyatı alamadık. Bunun nedeni sizce nedir?
Cevap çok basit; Baronlar ne isterse o oluyor. Şimdi önümüzde 2024 var. Duyuyoruz ki Washington ve Paris aday. Ağzımızla kuş tutsak bunları da geçemeyiz. Çünkü arkalarında büyük güçler var

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA