Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Harika Beşiktaş

Önce Önder Özen'i tekrar tebrik ederim. İyi ki Biliç'i getirmiş, iyi ki dünya transfer piyasasında sınırlı ismi olan ve ucuz transferleri takıma kazandırmış. Beşiktaş 4'te 4 yaptı hem de hak ederek. Üstelik bu dört maçın biri Trabzonspor, diğeri de Bursa deplasmanı. Yani rakiplerinin kolay kolay üç puan alamayacağı maçlar. Dün sol bek Ramon'u izledim, ilginçtir 40 yıllık Beşiktaşlı gibi oynadı. Geçen sene 'Nereden çıktı bu Escude' deniyordu, dün gece ise Beşiktaş savunmasının Sivok ile birlikte en önemli stratejik adamı oldu. Beşiktaş takım olarak hücumu ve savunmayı çok iyi yapıyor. Kolay değil Bursa'da üç gol bulup bir iki net pozisyondan da yararlanamamak. Üstelik rakibe verilen fazla pozisyon da yok.

TRANSFERLER TUTMUŞ
Beşiktaş fizik olarak da çok diri. Orta sahada rakip kafayı kaldıramıyor. Orta sahada sağda Gökhan solda Olcay oyunu çok iyi yayabiliyorlar.
İlk gole bakıyoruz, Bursa defansının arkasına atılan top gol oldu. Beşiktaş'ı eğer bir savunma ileri çıkıp karşılıyorsa vay haline! Savunmanın arkasına koşu yapabilecek çok önemli oyuncular var.
Almeida diriyken çok önemli bir silah. İleride yalnız da kalsa orta sahadan gelen destekle etkisi artıyor. Olcay, Oğuzhan oyunun iki yönünü de iyi oynayabiliyorlar. Fernandes ise takımın yaratıcı gücü en fazla olan oyuncusu. Ama dün geceki Beşiktaş bir kez daha gösterdi ki her şey asla Fernandes'e bağlı değil. Sezon başı yeni transferler ne derece tutar diye düşünüyorduk. Çok iyi tutmuş.

SAKATLIK YAŞANMAZSA...

Atiba takımın en fazla yük taşıyan oyuncularının başında geliyor. Tek handikap bir Almeida sakatlığı olabilir. Çünkü o zaman bütün yük Mustafa Pektemek'e kalacak. Ama Beşiktaş önemli sakatlıklar yaşamadığı takdirde ligi sonuna kadar rahat rahat zorlar.
Hakem Bülent Yıldırım için zor maç oldu. Ama ben kendisini genel olarak başarılı buldum. Kritik pozisyonlarda verdiği kararların çoğu doğruydu ve seyirci baskısı altında kalmadı.

MAÇIN ADAMLARI: Fernandes, Atiba, Olcay

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA