Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

LuaLua'nın hareketine kayıtsız kaldı

Galatasaray yeni hocasını çok kötü bir zamanda göreve getirdi. Mancini'nin sadece oyunculara, rakiplere değil Türkiye'ye bile alışması zaman alır. Bu geçiş dönemi Galatasaray için sancılı olacağa benziyor.
Mesela dün geceki gibi... G.Saray kazandı, pozisyonlar da buldu ama tat vermedi. Öncelikle bazı oyuncular çok formsuz. Bunların başında da Burak geliyor. Kötü bir kısır döngüye girmiş. Kötü oynadıkça morali bozulup konsantrasyonunu kaybediyor. Morali bozuldukça da bir türlü iyi oynayamıyor. Burada hocanın ve seyircinin Burak'a psikolojik yaklaşımı çok önemli.
Drogba da belki sakat sakat oynamış ama fundemantelı ve deneyimi yarım Drogba'yı bile sahada etkili hale getirebiliyor.
Dün geceye bakıyoruz, Galatasaray kanatları hiç kullanamadı.
İleride top tutamadı. Rakibin üzerinde baskı kuramadı ve dönen topları kazanamadı.
Peki nasıl kazandı derseniz, bireysel becerilerle gelen goller vardı. Özellikle geldiğinden beri eleştirilen Sneijder'in son haftalarda çok istekli olduğunu fark ediyoruz. Ve dün gece de maçı kurtaran adam oldu. Attığı ikinci goldeki vuruşu benim diyen her oyuncunun yapabileceği cinsten değil. Mancini'nin felsefesi öncelikle kolay gol yemeyelim.
Ama ikinci yarının hemen başında art arda öylesine önemli pozisyonlar verdiler ki adeta Karabükspor'un golüne davetiyle çıkardılar. Dün gecenin en tuhaf yanı şu, Karabükspor neredeyse son yarım saati 10 kişi oynadı. G.Saray'ın burada rakibini ablukaya alması gerekirken oyundan düştüler.

AFFEDİLİR GİBİ DEĞİL

Gelelim hakeme... İyi niyetli ama deneyimsiz. Fazlaca faul hatası yaptı. Özellikle Burak'a yapılan bazı faulleri garip bir şekilde ters verdi ama Karabüksporlu oyuncuya göstermiş olduğu kırmızı karttaki kararı yüzde 100 doğru. Son sözümüz yardımcı hakem Muhittin Gürses'e... G.Saray'ın attığı iki golde de ofsaytları doğru tespit etti. Tam 'işte ideal yardımcılık böyle olur' derken son dakikalarda iki metre önündeki LuaLua'nın terbiyesizce yaptığı el hareketine kayıtsız kalışı affedilir gibi değil.

MAÇIN ADAMI:
WESLEY SNEİJDER

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA