Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kötü futbol

Galatasaray keyif vermiyor. Kazandılar belki ama futbol adına ortaya konan koskoca bir sıfır. Aydın'ın Burak'a attırdığı gole yönelik o ara pası dışında çağdaş futbola, yaratıcı futbola yönelik hiçbir şey yok. Mancini'nin gelişi G.Saray'a şimdilik hiçbir şey kazandırmamış. Hadi diyelim, G.Saray fazla üretemedi.
İyi mi savunma yaptı? Tabii ki hayır.
Bir maçta kalecinin kısa vuruşu ya da hatalı geri paslarından kaynaklanan bu kadar çok gol pozisyonu verilir mi? Amatör takımlar bile böyle şeyler yapmaz. İlk golde Muslera'nın yüzde yüz hatası var. Ayakla vurayım dedi, kısa düştü Gekas kaptı, boştaki arkadaşına bıraktı, o da gol yaptı. Özellikle ilk yarı Konya net bir şekilde 2, 3 gol atabilirdi. G.Saray Muslera'sından Drogba'sına kadar iyi oynamadı. Böyle de olunca kazandıklarına dua etsinler.
İlk devre Konya 3 yapacaktı derken yine ilk yarının son saniyesinde Drogba'nın kafasından gol geldi.
Drogba belki gol attı ama fizik olarak iyi değil. Eboue, kanadı kullanamıyor. Sol bek Sabri, geri pas yaparken kalecisinin nerede olduğuna bakmadan topa vuruyor.
Büyük hedefleri olan takım böylesine hatalar yapmamalı. İkinci yarıda G.Saray biraz kıpırdandı. Çok sıkıştığı dakikalarda da golü buldu. Sonradan oyuna giren Aydın'ın attığı ara pası ve bu pasa çok iyi koşu yapan Burak, G.Saray'a galibiyeti getirdi.

EMRE'YE YAPILAN AYIP

Mancini'ye söylenecek çok söz var. Umut'tan sağ açık, Sabri'den sol bek yapmaya kalkarsan bu işler böyle gitmez. Üstelik Mancini'nin Emre Çolak'a yaptığı da hem son derece yanlış hem de son derece ayıp.
Emre sakatlanan Sneijder'in yerine ilk devre oyuna girmişti. Oyunun sonlarında da Emre çıktı, Ceyhun girdi. Mancini'ye sorarsak, "Taktik anlayış, orta saha direnci" falan der ama bu tür olaylar genç oyuncuları derinden yaralar.
Sonuçta G.Saray kazandı ama futbol adına sadece birkaç dakika iyi şeyler ortaya koyabildi.
Mustafa Kamil Abitoğlu iyi niyetli ve fena da hakem değil. Dün gece de birkaç yanlış faul dışında iyi maç yönetti.

MAÇIN ADAMI:
AYDIN YILMAZ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA