Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Zirvede değişen bir şey yok

Cumartesi gecesi derbide iki takım da puan kaybetmişti. Dün gece alınacak bir galibiyet Kasımpaşa'yı da G.Saray'ı da yukarıya taşıyabilirdi; ama olmadı. Berabere bitince ligin zirvesi için sanki bu hafta hiç oynanmamış gibi oldu. İlk devre çok kötü bir G.Saray izledik. Çıkarken kaybedilen toplar, sürekli pozisyon hataları yapan bir defans ve ileride top tutamayan bir forvet vardı. İşte bu dakikalarda üç kişi Scarione'ye basınca o da arkaya Malki'ye çıkardı ve Kasımpaşa'nın golü geldi. İddia ediyorum, Kasımpaşa forveti Türkiye'nin en meziyetli, topla en yumuşak ve en rahat adam geçebilen forveti. Üstelik içlerinde tipik bir santrfor diyebileceğimiz bir oyuncuları yok. Ama bu tablo G.Saray için daha tehlikeli oldu. Çabuk, dikine oynayan Kasımpaşa ilk yarıda G.Saray'ı sahadan sildi.
Maç sonrası Mancini, "Defans yapmayı bilmiyoruz" diyor. Şampiyonlar Ligi'nde büyük hedeflere koşan bir takıma 'defans bilmiyor' demek ne kadar doğru? Ama bir de çok önemli bir gerçek var, Galatasaray'ın yediği gollerin çoğu ciddi defans hatalarından geliyor. Pozisyon almayı bilmeyen bu blok, sadece ligimizde değil Avrupa'da da çok komik goller yiyor.
İkinci yarı başladıktan bir müddet sonra G.Saray üstünlüğü ele aldı. Drogba'nın topuğuyla yaptığı çalım ve Burak'a çıkarttığı harika pasla da G.Saray'ın beraberlik golü geldi. Bundan sonra maç bir Kasımpaşa'ya gitti, bir G.Saray'a. Mesela Babel'in kaleci Eray'la karşı karşıya kaldığı pozisyon, Eray tarafından kurtarılmasa Galatasaray maçı kaybetmişti.

PENALTIYI VEREMEDİ

Ama son bölümde G.Saray'ın da çok önemli pozisyonları var. Burak'ın kafası, futbol fundamentalına ters. Bir santrfor orada kafayı topun geldiği yöne, mümkünse yere ve sert vurmalıydı. Ama Burak yumuşak ve ortaya vurunca maçın en iyi adamı Isaksson bunu çıkarttı. Son saniyelerde Drogba'nın yine üstten auta vurduğu şut da gol olabilirdi.
Sonuçta G.Saray yine keyif vermedi. Ama bazı oyuncularda disiplinsizlik diz boyu. Eboue yerlerde sürünüyor, Melo kaptanına fırça atıyor ve Galatasaray çiftliğe dönmeye devam ediyor.
Hakem Hüseyin Göçek'i beğenmedim. Fazla faul hatası yaptı ve ilk yarıda Eboue'ye yapılan penaltıyı veremedi.

MAÇIN ADAMI: ISAKSSON

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA